Tα Fashion Film που πρέπει να δεις εάν αγαπάς τη μόδα

Facebook Twitter Email

H Mαρία Παλαιολόγου πατάει play, από την προσωπική της καραντίνα στις σημαντικότερες ταινίες με θέμα τη μόδα.

Θα περάσει κι αυτό lady. ‘Αλλωστε πάντα θα έχουμε το Παρίσι, τη μόδα και τα όνειρα.

Ετοίμασα λοιπόν μια λίστα με εκείνα τα ντοκιμαντέρ και biopic, που κάθε styl­ish άτομο πρέπει να δει –τουλάχιστον– μια φορά στη ζωή του.

Κοινός παρονομαστής, η λάθος πεποίθηση του ευρύτερου κοινού ότι ο κόσμος της μόδας είναι ένας εύκολος δρόμος φτιαγμένος για μποέμ και ελίτ αργόσχολους. Αντίθετα, η σελεξιόν των παρακάτω fash­ion film, είναι η τρανή απόδειξη, ότι σε αυτό τον εξαιρετικά δύσκολο χώρο επιβιώνουν μόνο οι καλοί φαντάροι και οι άκρως εργατικοί στρατιώτες του glam.

“Cat­walk” (1995)

Τα 90’s, ήταν η εποχή των super­mod­els

ed6dae4d7c659ef768a195ab0df587fd

Ξεκινώ με το τοπ της λίστας μου που δεν είναι άλλο θρυλικό ντοκιμαντέρ “Cat­walk” (1995). To film μας μεταφέρει στα 90’s και την ένδοξη εποχή των super­mod­els. Ακολουθώντας τα βήματα του της Christy Turling­ton, τοπ μόντελ της εποχή και μέλος του dream team του mod­el­ling, μπαίνουμε στα παρασκήνια των διασημότερων fash­ion show σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Εάν αγαπάς το αυθεντικό γλάμουρ των 90’s θα πρέπει να το δεις άμεσα!

“The Eye has To Travel” (2012)

Μαθαίνοντας μόδα από μία γκουρού

origin

Δεν το έχεις δει; Μένεις μετεξεταστέα! Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή και την όλοσ στυλ δράση της Σιδηράς Κυρίας της μόδας Diana Vree­land, πολύ πριν το φαινόμενο Anna Win­tour. H θρυλική Fash­ion Edi­tor της Vogue και του Fash­ion Bazaar, μιλά αδιάκοπα για την επανάσταση που έφερε η μόδα σε μια εποχή που ο κόσμος άλλαζε ραγδαία. Η μόδα ήταν ο καθρέφτης του.

(Κάποιος καλός άνθρωπος το έχει ανεβάσει στο vimeo και μπορείς να το δεις free)

https://vimeo.com/153660328

“Dior and I” (2012)

‘Ενα βαρύ όνομα της μόδας, μια πρόκληση ζωής 

maxresdefaultiii

To 2012, 55 χρόνια μετά το θάνατο του Chris­t­ian Dior, ο σχεδιαστής Raf Simons αναλαμβάνει τα ηνία του μεγάλου οίκου. Στην ταινία-ντοκιματέρ τον ακολουθούμε σε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας ενός επόμενου ντεφιλέ και στο βάρος που φέρει η ευθύνη να κουβαλάς ένα τόσο μεγάλο όνομα.

http://www.diorandimovie.com/

“Bill Cun­ning­ham New York” (2011)

Η μόδα στους δρόμους του Μεγάλου Μήλου

394127

“Δεν αποφασίζω τίποτα όταν φωτογραφίζω” αναφέρει ο διασημότερος street style φωτογράφος Bill Cun­ning­ham, που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια απαθανατίζοντας ασταμάτητα τη μόδα του δρόμου. “Αφήνω το δρόμο να μου πει τι να κάνω” συνεχίζει σε ένα φιλμ που μιλά για την ενέργεια που έχει αυτό το είδος φωτογραφίας μόδας.

https://www.dailymotion.com/video/xir0ri

“Yves Saint Lau­rent” (2014)

Κάθε επιτυχία έχει ένα τίμημα

yves-saint-laurent06

‘Ενα από τα καλύτερα biopic που έχω δει με θέμα τη ζωή του μεγάλου μόδιστρου, από την ανάληψη καθηκόντων στον οίκο Dior, μέχρι τη δημιουργία του δικού του brand και τη σχέση του με τον Pierre Berge. Η ερμηνεία του Pierre Niney στο ρόλο του Yves Sainr Lau­rent είναι απλά εκπληκτική!

https://www.dailymotion.com/video/x2e9rk8

The Sep­tem­ber Issue (2009)

Mήπως πιστεύεις ότι η δουλειά σε ένα περιοδικό είναι εύκολη υπόθεση;

septissueannagrace

Οι άνθρωποι της βιομηχανίας της μόδας αναμένουν κάθε χρόνο το τεύχος Σεπτεμβρίου. Σε μέγεθος μικρής εγκυκλοπαίδειας περιέχει όλες τις τάσεις και συνήθως ένα τρανταχτό όνομα της χρονιάς στο εξώφυλλο. Η Anna Win­tour στο τιμόνι και πίσω της ένας ολόκληρος στρατός μας δείχνουν μέσα από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, την τέχνη, τον κόπο και το άγχος της δημιουργίας τους.

Παρελαύνει όλος ο στρατός της σύγχρονης μόδας. Must-see.

Δες εδώ το trailer και αναζήτησέ το on line

“Coco Before Chanel” (2009)

Από το υπόγειο στην κορυφή

Coco-Avant-Chanel6

Η μικρή, ορφανή “Coco” κρύβει μέσα της μια μεγάλη δημιουργό, μια social climber, μια παθιασμένη γυναίκα που διψά για ανεξαρτησία, έρωτα και επιτυχία. Αυτή είναι η αρχή για μία από τις ομορφότερες γυναικείες ιστορίες των μέσων του 20ου αιώνα. Αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής Coco Chanel! Στο ρόλο της Coco η Αudrey Tautu σε μια από τις καλύτερες στιγμές της.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 1 = 7