Συνάντηση κορυφής: H Meryl Streep δίνει απολαυστική συνέντευξη στη διευθύντρια της Vogue Anna Wintour

Facebook Twitter Email

Μιλούν για την νέα της ταινία “Τhe Post”, τον Har­vey Wein­stein και τη νέα εποχή για τη γυναίκα.

Η lady κάτω αριστερά στο λιβάδι με τους άντρες είναι η Kather­ine Gra­ham (1917−2001) αμερικανίδα εκδότρια και καπετάνισσα της εφημερίδας Wash­ing­ton Post σε μία εποχή που η γυναίκα στη δημοσιoγραφία ήταν είδος σπάνιο ή πιο απλά η επιβίωση της ήταν σχεδόν αδύνατη.

katherine-graham2-500x263

Οφείλουμε ως γυναίκες να γνωρίζουμε τη Kather­ine Gra­ham καθώς είχε το θάρρος να σπάσει το κατεστημένο της αντρικής κυριαρχίας στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να ηγηθεί από τη θέση της εκδότριας. Μάλιστα είναι εκείνη η δυναμική προσωπικότητα πίσω από τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Water­gate που οδήγησε στην παραίτηση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Nixon (1972).

AP_640803011

Το 1998 κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ για την αυτοβιογραφία της Per­sonal History.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα απολαύσουμε τη Μeryl Streep, στο ρόλο της Gra­ham που θα βρεθεί στα Όσκαρ στη σκιά της αποκάλυψης του σκανδάλου του παραγωγού Har­vey Wein­stein, o οποίος –πρακτικά– παρενοχλούσε σεξουαλικά κάθε θηλυκό που επιθυμούσε να χτίσει καριέρα στην 7η τέχνη. Η περίπτωσή του –θα μου επιτρέψετε– είναι μία περίπτωση που οι ίδιες οι γυναίκες διαιωνίζουμε αφήνοντας τους όλους Wein­stein του κόσμου τούτου να αναπαράγουν τον σεξισμό τους χωρίς αντιδράσεις ενώ ταυτόχρονα είμαστε εμείς οι ίδιες που μεγαλώνουμε εν έτη 2017 υποψήφιους Wein­stein με Φροϋδικά προβλήματα, μαθαίνοντάς τους ότι ο bully είναι ο 100% άντρας.

00-promo-image-the-post

Στο παρακάτω βίντεο που ξετρύπωσα σήμερα, δύο γυναίκες που είναι ήδη στην κορυφή, η ηθοποιός Μeryl Streep και η Αnna Win­tour edi­tor in chief της Vogue, μιλούν στο γραφείο της δεύτερης για τον ρόλο ζωής της πρώτης (όχι δεν είναι Ο Διάβολος Φορούσε Prada) όπως και για τo σήμερα και το αύριο των γυναικών.

Απολαυστικό ladies μόνο και μόνο για την ελαφριά αμηχανίατης Anna Win­tour απέναντι στον ογκόλιθο Meryl Streep που κάποτε έπαιξε το ρόλο της διευθύντριας της Vogue στο φιλμ Devil Wears Prada.

{Αγγλικοί υπότιτλοι διαθέσιμοι}

To trailer του φιλμ “The Post”  σε σκηνοθεσία Steven Spiel­berg

 

Meryl Streep for President!

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


1 + = 2