Beauty works: Η περίπτωση της Jennifer Aniston

Facebook Twitter Email

Πώς ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας κατάφερε να γίνει beauty icon

Nα το ξεκαθαρίσω. Δεν υπήρξα ποτέ θαυμάστρια της Jen­nifer Anis­ton. Είναι αφόρητα main­stream και από εκείνα τα αστέρια που έκαναν ένα sit­com και μετά καθάρισαν παίρνοντας πρόωρη σύνταξη από το Χόλιγουντ (υπήρξε άλλωστε μια από τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς σε σήριαλ). Καταλαβαίνω όμως τις εκδηλώσεις λατρείας των περιοδικών που την έχουν όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενήσει στο εξώφυλλό τους ως fit­ness θεά, πρότυπο γυναίκας και good vibes άτομο. Η Anis­ton δεν είναι ηθοποι-άρα κι όμως πέτυχε κάτι που μου την καθιστά αυτόματα συμπαθή: από κορίτσι της διπλανής πόρτας που φλερτάρει με τη μετριότητα έγινε beauty icon. Κι αυτό είναι κάτι που εμείς εδώ του αποδίδουμε τα εύσημα.

rachelgreen

Χάνει τον γάμο, κερδίζει τη ζωή. Η Ρέιτσελ στο θρυλικό καφέ του σετ της σειρά με το μπλοκάκι στο χέρι.

Τα Φιλαράκια επιστρέφουν

Στη διαχρονική σεριά “Φιλαράκια” (Friends) που φέτος επιστρέφουν σε επανάληψη στο Net­flix, η γλυκιά Rachel Green εγκαταλείπει στο παρά πέντε τον εντελώς συμβατικό γάμο για να καταλήξει, κλαίγοντας, στο σαλόνι του Νεοϋορκέζικου διαμερίσματος της φίλης της Μόνικα. Κι εκεί ξεκινά η #beau­ty­works πορεία της: Από το 1994, μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της διάσημης σειράς το 2004, αλλάζει ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσα hair look και όλα γίνονται πιο διάσημα και από την ίδια. H δε μεταμόρφωσή της είναι εκπληκτική. Ω, ναι! Πείσμα και αφοσίωση είναι το μότο της κάθε beauty σε όλα τα πέρατα του κόσμου!

Αμερικάνικο ρόδο

Η Jen­nifer πάλεψε σκληρά και τελικά μεταμορφώθηκε από μια κιουτ Αμερικανιδούλα, σε μια ύπαρξη με έντονο σεξ απιλ και απίστευτο γκελ με το γυναικείο κοινό κάτι εξαιρετικά δύσκολο, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες όμορφες σταρ δημιουργούν μια σχέση love to hate. Μέσα στο πέρασμα των δέκα ετών των Friends κέρδισε τη φήμη της πικάντικης κομεντιέν, ένα funny girl του μιλένιουμ που μας είπε ότι όμορφη και αστεία ίσον σέξι. Η Jen­nifer από τη μικρή οθόνη φτιάχνει ένα μεγάλο fan club με διάρκεια παρόλο που η μετέπειτα φιλμογραφία της δεν έλεγε πολλά. Τελικά, παραμένει ως μία από τις συμπαθείς φιγούρες.

Το ταξίδι της Αλλαγής

omsdf

Βρισκόμαστε στα 80’s. Στην αρχή της καριέρας της με φυσικό χρώμα μαλλιών και απροσδιόριστη ηλικία (μη φρικάρεις είναι κάτω από 25). Αφήνουμε στην άκρη το out­fit γιατί η εποχή ήταν γεμάτη στυλιστικά ατοπήματα.

brounet

Από την ίδια περίοδο. Κάπως βελτιώνεται το πράγμα. Αρχίζει να βλέπει είναι ότι μια όμορφη κοπέλα που κάτι πρέπει να κάνει με τα μαλλιά της.

cpupe

Πιάνει δουλειά στα Φιλαράκια και αυτό, αγαπημένες μου, είναι το κούρεμα… (επικαλούμαι όσες έχουν ζήσει έστω ως παιδιά στα late 90’s) ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ που ζητούσαν OΛΕΣ. Είχε το όνομα “Rachel” από το ρόλο της, έντονο φιλάρισμα και τον όγκο-λάχανο στο πίσω μέρος. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί συνέβη αυτό. Οι κομμωτές πάντως όταν τους έλεγες “αυτό από τα φιλαράκια” απαντούσαν “ααα,ναιι” και σου το έφτιαχναν. Εμένα και σήμερα άκυρο μου φαίνεται.

demi

Τόνοι βελτίωσης όσο πλησιάζουμε προς τo μιλένιουμ. Ακόμα ένα κούρεμα της Rachel που γίνεται δημοφιλές.

sionion

Πιο κοντά στην Jen­nifer που αγαπήσαμε. Ο σινιόν κότσος παίρνει άριστα.

ffr

Στην Brad Pitt εποχή μακραίνει τα μαλλιά της και τους κάνει πολλές, ξανθιές ανταύγειες. Πάει τρελά με το σχήμα του προσώπου της. Το κρατάει. Δεν κρατάει τον Pitt, αλλά καλύτερα, γιατί τελικά η Jen­nifer είναι ατομάρα και ο Pitt λίγο προβληματικούλης.

1f566d374dbd3e324ccc0a9216336663

Αυτό που θα πω ότι το παράκανε τελευταία με τις πλαστικές. Δεν έπρεπε.

Δεν μπορώ να πω ότι θα ξαναδώ τα Φιλαράκια. Δεν ήμουν και ακριβώς σύγχρονη και έτσι δεν ταυτίστηκα ποτέ. ‘Εφεραν και πολλά σεναριακά κλισέ. Στην Jenif­fer όμως respect.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 3 =