4 κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

Όσα αυτή την εβδομάδα αξίζει να δεις, να σκεφτείς και να κάνεις κλικ

 29/10
Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου 

Λίγο πριν το lock­down o πρώτος χορευτής της Opera de Paris, ο Pablo Legasa, χορεύει με φόντο τον ουρανό και τις στέγες του Παρισιού, υπό τη μουσική υπόκρουση του διάσημου κομματιού Gnossi­enne n°1 του Erik Satie. Το αφιερώνω στην Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου μίας από τις πιο διαλογιστικές μορφές χορού.

 

Art Athina, υπάρχεις!

14_Keeping-Things-in-the-right-Order_Kiki-Kolympari_Athens-Art-Gallery-768x1007

Φέτος οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν μια βόλτα στη Αrt Αthina, η οποία σύμφωνα με την παγκόσμια τάση των φουάρ προσαρμόστηκε σε ψηφιακή μορφή. Η vir­tual εκδοχή της είναι άξια των περιστάσεων και μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στις Ελληνικές γκαλερί και να πάρουμε μια ιδέα σχετικά με το τι παίζει στον χώρο της τέχνης. Έλλειψε ίσως λίγο το στοιχείο της διάδρασης με το κοινό ή μια ανοιχτή συνομιλία ακόμα και όσους δεν είναι μυημένοι στη σύγχρονη τέχνη (παιδιά & ενήλικες). Σε εποχές όπως αυτές που ζούμε, το άνοιγμα των φορέων σε νέο κοινό ίσως να δίνει έξτρα credit στην αποστολή τους στον τομέα του πολιτισμού και στην ανάγκη για επικοινωνία.

Κάνε κλικ εδώ aavirtual.gr

 Thrift Shopping

PANTS-7

‘Ο,τι πιο cool αυτή τη στιγμή στο χώρο της μόδας, το curat­ing κομματιών μόδας που αξίζουν δεύτερη ευκαιρία. Οι λόγοι –σαφώς– οικολογικοί (η μόδα είναι μια από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες στον Πλανήτη) αλλά κατά των στυλιστικών κλώνων του fast fash­ion. Επειδή λοιπόν το σωστό thrift­ing δεν είναι  εύκολη υπόθεση, αυτό που ξεχώρισε στα μάτια μου είναι το L’On ένας χώρος μόδας στην καρδιά της Αθήνας, που παρουσιάζει με ένα fash­ion τρόπο ρούχα που σίγουρα θα ερωτευτείς. Οι εικόνες που παραδίδει καθημερινά στα social μόδας είναι σαν μέρη από edi­to­r­ial μεγάλων περιοδικών μόδας.

Παίζοντας το Θύμα

Το θέατρο και το σινεμά αυτόν τον χειμώνα αναμφίβολα θα δοκιμάσει τις αντοχές του. Η παράσταση Παίζοντας το Θύμα των Ρώσων συγγραφέων Ολέγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ, είναι μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία που θα ήθελα να δω (ήδη δεν υπάρχουν εισιτήρια) γιατί σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή ανάμεσα στο κοινό και τους ηθοποιούς. Κι όμως, επειδή αυτό μπορεί να μπει σε παύση, θα χαιρόμουν το Εθνικό Θέατρο να μου δώσει τη δυνατότητα να το δω σε live stream­ing πάντα έναντι αντιτίμου. 

 Bonus κλικ

a1934095480_10

Η Δεσποινίς Τρίχρωμη, ένα άξιο τέκνο μιας μοναδικής συναισθηματικής ποπ, κυκλοφόρησε πρόσφατα καινούργιο άλμπουμ με τον τίτλο Φίλες. ‘Ολα τα κομμάτια είναι μικρά διαμαντάκια που ακούγονται σαν χάδι.
Ξεχωρίζω το Σιωπή για εσένα.

Μπορείς να το ακούσεις ή να το κατεβάσεις στο band­camp 

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 2 = 3