4 κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

Όσα αυτή την εβδομάδα αξίζει να δεις, να σκεφτείς και να κάνεις κλικ

Βόλτα στο Πάρκο

Από την –ομολογουμένως– εξαιρετικά παραγωγική περίοδο που διανύουν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της χώρας ώστε να καταφέρουν να μείνουν σε επικοινωνία με την κοινωνία παρά την κρίση covid-19, λίγα έως ελάχιστα δημιουργικά βίντεο αξίζουν. ‘Ενα από αυτά είναι η άρτια per­for­mance του ηθοποιού Δημήτρη Κουρούμπαλη στον κήπο του KΠΣΝ. Στη δική του “Βόλτα στο Πάρκο” της ομώνυμης σειράς βίντεο, σε παρασέρνει σε ένα γεμάτο ενέργεια one man show στον πλούτο της Ελληνικής μυθολογίας και την άρρηκτη σχέση της –σχέση μας ως λαός με τη φύση.

Άρωμα μιμόζας

O βραβευμένος σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος ξέρει να επιλέγει συνεργασίες. Μετά την συνεργασία του με την Ελληνική Vogue γίνεται ο δημιουργός της καμπάνιας για τη νέα αρωματική σειρά Morn­ing Mimosa της Kor­res Athens. Η υπέροχη χορογραφία ανήκει στον Αντώνη Φωνιαδάκη (“Γαλαξίας”) δίνοντας με επιτυχία μια αέρινη όσφρηση από ένα άρωμα που ακόμα δεν έχουμε μυρίσει.
Σ.σ Θα επακολουθήσουν ακόμα πέντε βίντεο έως την ολοκλήρωση της καμπάνιας. Οπότε stay tuned.

‘Ενα κορίτσι, ένα στυλ

Η πιο ένοχη lifestyle απόλαυσή μου είναι η στήλη της Γαλλικής Vouge “Une Fille, Un Style”. Επιλέγει μια σειρά δημιουργικών γυναικών, κάνοντάς σε να χορτάσεις Παριζιάνικο φως και χαρίζοντας σου μια γεύση από τις φιγούρες που συνθέτουν τo περίφημο New Fem­i­nin­ity εν έτη 2020. Η πιο πρόσφατη επιλογή είναι η Γαλλό-Ταϊβανέζα DJ Louise Chen υπεύθυνη για τη μουσική επένδυση των μεγαλύτερων fash­ion shows (Chanel, Jacque­mus) και διάσημων DJ sets στη Γαλλική πρωτεύουσα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι μέσα στην πανδημία η Vogue χτυπά την πόρτα σε μια γυναίκα που εργάζεται στο χώρο της διασκέδασης, ένας χώρος που πλήττεται από την τρέχουσα κατάσταση, αφήνοντας μας την γλυκιά αίσθηση ότι κάποια στιγμή –που θα πάει– θα βγούμε από αυτό το δυστοπικό pause.

Φοβερό σπίτι, φοβερή τύπισσα.

Αθηνολόγιο

119056464_201796088033705_861525497240843830_o

Photo by @αθηνολόγιο με τον κούρο της Θάσου

Στον λογαριασμό Αθηνολόγιο με σύστησε ξεκάθαρα ο αλγόριθμος του Face­book. Τότε πρόσθεσα στο καθημερινό feed την πιο ενδιαφέρουσα ανάρτηση της ημέρας αφήνοντας στην άκρη ένα βομβαρδισμό από άσχετες πληροφορίες, ενσταντανέ από γενέθλια και στημένες pho­tos. Ο άνθρωπος αυτός, που δεν ξέρω καν το όνομά του, κάνει πράξη ένα δίχως όρια οδοιπορικό στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Φωτογραφίζει και ποστάρει καθημερινά μνημεία, λεπτομέρειες από προθήκες μουσείων, έργα αναστηλώσεως αλλά και έργα… αδιαφορίας των επίσημων φορέων. Δεν μιλά με υψηλούς τόνους αλλά με τον τόνο που πρέπει κάποιος να μιλά επειδή νοιάστηκε, διάβασε, βούτηξε στον θησαυρό της χώρας του.

Αν σε γοητεύει η αρχαία Ελληνική τέχνη, η περιπέτεια στο χρόνο και η αρχαιολογία ακολούθησέ τον στο Face­book 

bonus κλικ

Μαγγανοπήγαδο

Το καλοκαίρι που φεύγει οι Usu­rum, γύρισαν στις Κυκλάδες το βίντεο για το νέο τους μουσικό κομμάτι.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + 3 =