4 κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

Οσα σε αυτές τις συνθήκες αξίζει να δεις, να σκεφτείς και να κάνεις κλικ

Τώρα το κάθε κλικ σου αποκτά περισσότερο από ποτέ αξία. Κι αυτό γιατί πρέπει να ξέρεις, να έχεις πλήρη επίγνωση που κάνεις κλικ, από τη στιγμή που τα κλικ έγιναν διέξοδος.
Λίγο vir­tual real­ity, αλλά μια κάποια διέξοδος.

Προσπάθησε λοιπόν να προστατευτείς από τη θύελλα της ενημέρωσης. Ενημερώσου από έγκυρες πηγές και όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Στη συνέχεια ξόδεψε την ενέργειά σου για να προσπαθήσεις να παραμείνεις υγιής σε ψυχή και σώμα. ‘Οχι, δεν είναι εύκολο.
Εμένα τα σωστά κλικ καμιά φορά λίγο με βοηθούν.

ΜΕΣΑ

 Screen Shot 2020-03-23 at 3.44.26 PM

‘Ενας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ‘Ελληνες καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρέδωσε δωρεάν στο vimeo την εξάωρη παράσταση “ΜΕΣΑ” που είχε ανεβάσει στο θέατρο Παλλάς το 2011, ένα χρόνο μετά την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Πρόκειται για μια αριστουργηματική κινησιολογικά per­for­mance, όπου πάνω στη σκηνή 30 ερμηνευτές κάνουν διαρκώς μια πράξη: επιστρέφουν στο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι μια διαλογιστική εμπειρία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική Κωνσταντίνου Βήτα που μετατρέπουν μια απλή, “ασήμαντη” κίνηση της καθημερινότητας σε ένα οπτικό ποίημα.

Η μόνη διέξοδος στο “μέσα” ένα παράθυρο με φόντο τη μεγάλη πόλη.

https://vimeo.com/74864424

Το θέατρο είναι το θέατρο

unnamed

Είναι αλήθεια ότι πολλές θεατρικές σκηνές στάθηκαν στο ύψος το περιστάσεων και έδωσαν στο κοινό τη δυνατότητα του live stream­ing θεάτρου. Είναι όμως αλήθεια ότι το θέατρο δεν είναι το ίδιο διαδικτυακά. Κι αυτό γιατί η ουσία του θεάτρου, αυτό δηλαδή που τελικά σε μαγεύει είναι το πάθος και ο κάματος του έμψυχου υλικού, δηλαδή των συντελεστών, να φέρει εις πέρας μια ερμηνεία. Επειδή όμως πάντα μια σπουδαία παράσταση κάνει καλό στον ψυχισμό περισσότερο από ένα τοξικό scroll up & down στα social media, έχουμε πειστεί να κάνουμε κλικ.

Μια καλή είδηση είναι ότι το θέατρο Πορεία θα προσφέρει δωρεάν σε live stream­ing μερικά από τα καλύτερα διαμάντια του όπως “Η Μεγάλη Χίμαιρα” του Καραγάτση, “Οι Τρεις Αδερφές” του Τσέχωφ  και “Η Αγριόπαπια” του ‘Ιψεν.

Περισσότερα εδώ

“Πάντα εγώ επιλέγω στη ζωή μου”

tech(1)

Από τα καλύτερα αναγνώσματα που αξίζει να κάνεις κλικ στο διαδίκτυο είναι εκείνα του  συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη στη Lifo. Ρεαλιστικά αλλά και αισιόδοξα όσο επιτρέπουν οι περιστάσεις, για να προσπαθήσεις να δεις την προσπάθειά σου να σταματήσεις ο κακό, ως μια ευκαιρία για ένα νέο τρόπο σκέψης.

https://www.lifo.gr/articles/health-fitness_articles

Η τέχνη είναι θεραπεία

Lytras_Nikolaos_001

Το Ψάθινο Καπέλο, Νίκος Λύτρας (1925)

Εάν το μυαλό σου τρέχει συνέχεια στην αγαπημένη σου παραλία, στα νωχελικά, καλοκαιρινά βράδια που φιλοσοφείς μπούρδες με φίλους, στη γεύση που έχει το θαλασσινό νερό ή στην αξία που έχει ένα άγγιγμα που τόσο περίμενες, τότε τα έργα των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα, που βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη είναι γεμάτα από το Ελληνικό Καλοκαίρι και το Φως αυτής της χώρας.
’Ισως αυτό το φως κι εκείνο το ψάθινο καπέλο είναι που θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε και αυτή τη φορά.

https://artsandculture.google.com

Βonus κλικ

‘Eνας από τους ανθρώπους που θα ήθελα να μου πουν τι σκέφτονται για τη δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι ο σκηνοθέτης Woody Allen. Επίσης εύχομαι να μπορέσει να κάνει ταινία τα λόγια, τα συναισθήματα και το δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Για να αντέξω το γεγονός ότι δεν μπορώ να μιλήσω στο skype μαζί του, θα δω σήμερα στην EΡΤ2 στις 23:00 το “ner­vous romance” όπως το είχε αποκαλέσει ο ίδιος το φιλμ του Annie Hall.

Εάν ζεις μόνος, άνοιξε ένα κρασί και αφιέρωσε την ταινία στον επόμενο έρωτα.

https://www.youtube.com 

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


8 + = 14