4 κλικ που αξίζει να κάνεις

Facebook Twitter Email

Όσα αυτή την εβδομάδα αξίζει να δεις, να σκεφτείς και να κάνεις κλικ

Η υπεύθυνη μόδα είναι trend, η Bil­lie Eil­ish και η Μηχανή, ο Alan Bishop και η ζούγκλα στη Στέγη.

Mπορεί μια fash­ion influ­encer να υποστηρίζει την υπεύθυνη κατανάλωση;

Street Style, Spring Summer 2019, Haute Couture Fashion Week, Paris, France - 23 Jan 2019

Πηγή φωτ.:WWD

Aπό τότε που ο τίτλος fash­ion influ­encer έγινε δουλειά, έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Κυρίως η υποστήριξη της αλόγιστης, χωρίς έλεος κατανάλωσης και η προώθηση αυτής της ιδέας στο κοινό των social media που δείχνει χωνεύει τα πάντα χωρίς φίλτρο.

Στο WWD βρήκα το ενδιαφέρον video από τις @Juli­a­Haghjoo και @Sylvia Haghjoo, δύο από τις πιο επιδραστικές influ­encers με –μεταξύ μας– το καλύτερο και πιο ele­gant στυλ που παίζει αυτή τη στιγμή σε έναν απίστευτα κορεσμένο τομέα που υποδέχεται καρυδιάς καρύδι. Αυτές όμως οι δύο αδελφές δηλώνουν στο WWD ότι στηρίζουν το “καταναλώστε υπεύθυνα”. Πως; Η βάση τους είναι όπως λένε οι ίδιες είναι το Παρίσι έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στους μεγάλους οίκους με τους οποίους συνεργάζονται (Chanel, Her­mes, Dior) χωρίς να χρησιμοποιούν αεροπλάνο, ενώ δηλώνουν ότι στο account τους παρουσιάζουν συχνά τα ίδια κομμάτι φορεμένα διαφορετικά, με σκοπό από την πλευρά τους να υποστηρίξουν την ιδέα του slow fashion.

Η αλήθεια είναι ότι εάν είχα τη δυνατότητα να αγοράζω Chanel θα μου ήταν μακράν πιο εύκολο να δηλώνω slow fash­ion και να διαμένω σε Παριζιάνικο διαμέρισμα. Φαίνεται να ξεκινούν από καλή πρόθεση αλλά τελικά ξεκάθαρα οι Haghjoo sis­ters κάνουν πράσινο mar­ket­ing γιατί είναι μόδα ή για δική τους προώθηση.

Θα παραδεχτώ όμως ότι τις ακολουθώ. Είναι η πιο styl­ish πρόταση του διαδικτύου αυτή τη στιγμή.

H Βil­lie Eil­ish σε μια “δύσκολη” συνέντευξη

‘Εγινε και αυτό. Η 18χρονη βραβευμένη μουσικός δίνει συνέντευξη σε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που την υποβάλλει σε μερικές από τις πιο παράδοξες ερωτήσεις που τις έχουν κάνει ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι από τις πιο πραγματικά περίεργες συνεντεύξεις που έχει δει ποτέ! Σημασία για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι το τέλος του βίντεο, όπου η μηχανή λέει στην Bil­lie Eil­ish ότι μπορεί να γράψει στοίχους όπως εκείνη, χρησιμοποιώντας σαν πηγή όλα τα μουσικά κομμάτια της. Τους ακούει και απαντά ότι δεν νιώθει να απειλείται η δουλειά της γιατί οι στοίχοι δεν είναι και τόσο καλοί τελικά.

https://www.youtube.com/watch?v=K0c94ghBS4A

Θέατρο Τέχνης –και-στο-σπίτι

Εν μέσω κρίσης κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα μας θα μπορούσα μόνο έως ευφυές να χαρακτηρίσω το Θέατρο Τέχνης που από την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρει τις παραστάσεις του on line με μικρό αντίτιμο. Χίλια μπράβο.

Περισσότερα εδώ

1583952706902blob

O κήπος του Dior

Η ζωή είναι ωραία και η συλλογή της Cre­ative Direc­tor του οίκου Maria Grazia Chi­uri ένας ολάνθιστος κήπος. Υφάσματα εμπνευσμένα από τους κήπους, τη μεγάλη λατρεία του Chris­t­ian Dior αλλά και της πολυαγαπημένης του αδελφής, γίνονται πηγή έμπνευσης της ανοιξιάτικης κολεξιόν. Αέρινα υφάσματα με κάθε λογής λουλούδια από σπάνια έως άγρια άνθη που βρίσκεις στην άκρη ενός δρόμου, συνθέτουν για ακόμη μία φορά ένα σπάνιο όνειρο.
Δες τα σχετικά video από το ατελιέ παραγωγής και την καμπάνια.

Bonus

To νέο μουσικό κομμάτι της Nalyssa Green με τίτλο “Καλοκαίρι” (βαθιά ανάσα).

 

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


5 + = 6