Πιστεύεις στις γοργόνες;

Facebook Twitter Email

Το φιλμ του διάσημου φωτογράφου Tim Walker για τη Vion­net Paris και η νέα υπέροχη κολεξιόν Α/Κ 2014.

*Γοργόνες. Πολύ όμορφες για τον δικό τους κόσμο, απόκοσμες για κάποιον άλλο.

*Info: Μετά την ήττα του Ουρανού, η Γαία έσμιξε και με τον δεύτερο γιο της τον Ωκεανό. Τα παιδιά τους είναι οι θεότητες της θάλασσας, των ποταμών, των λιμνών και γενικότερα του υγρού στοιχείου. Λέγεται ακόμα ότι ήταν Κενταύρισσες τις οποίες μεταμόρφωσε η θεά Αθηνά.

TW_Mermaid_R38F02-copy-1042x1318

Ο φωτογράφος Tim Walker, ένας παραμυθάς του κόσμου της μόδας, ετοίμασε για τον Γαλλικό οίκο Vion­net ένα φιλμ με τίτλο “Sus­pen­sion of Dis­be­lief” όπου πρωταγωνιστεί  η αγαπημένη του μούσα και πρώην τοπ μόντελ Kris­ten McMe­namy.

Σε αυτό το παραμύθι, ο Walker κλείνει τη γοργόνα του σε μία γυάλα και την κινηματογραφεί να κολυμπάει φορόντας δημιουργίες Vion­net. Το φιλμ ετοιμάστηκε για λογαριασμό του περιοδικού W και αφιερώθηκε –ως ώφειλε– στην Kris­ten που χρόνια τώρα τροφοδοτεί την φαντασία του Tim Walker.

H επανάσταση της Madeleine Vionnet

H Madeleine Vion­net ξεκίνησε τον δικό της οίκο μόδας το 1912 που έζησε τη χρυσή του εποχή λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποστηρίζοντας την άποψη ότι “όταν μία γυναίκα χαμογελά πρέπει να χαμογελά και το φόρεμά της” τόλμησε να αφαιρέσει τον ασφικτικό κορσέ από τις δημιουργίες της απελευθερώνοντας το γυναικείο σώμα και την αναπνοή. ‘Ετσι σχεδίαζε ονειρεμένα, αέρινα φορέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα και τις ιέρειες των χορευτικών σχημάτων της θρυλικής δασκάλας του μοντέρνου χορού Ισιδώρας Ντάνκαν.

Madeleine_Vionnet_in_her_studio_about_1920

madvionnet1914

vionnet-doll-1c-small

steichen_vionnet-795x1023

19400-madeleine-vionnet-1937-man-ray-hprints-com

H φετινή κολεξιόν Vion­net Α/Κ 2014 στην οποία παρέλασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του μόντελινγκ, βασίζεται στις παραδοσιακές αρχές του οίκου με μία σειρά από συγκλονιστικά Greek chic μάξι φορέματα, λιτές γραμμές, κομψά total white σύνολα  και αέρινες διαφάνειες.

Vionnet Spring Summer 2014 (1)

vionnet-spring-2014

Vionnet Spring Summer 2014 (11)

Vionnet Spring 2014 RTW

Απολαύστε το βίντεο του fash­ion show A/K 2014

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


3 + 2 =