‘Εχεις κι εσύ ένα βουνό άχρηστα ρούχα;

Facebook Twitter Email

Γιατί η πρόσφατη βιτρίνα του οίκου Vete­ments στο κεντρικό κατάστημα Harrod’s του Λονδίνου πρέπει να αγγίξει την οικολογική μας συνείδηση.

01

O Eλεβετικός οίκος μόδας Vete­ments που συνεχίζει να μας εκπλήσει με τις cult καμπάνες του και τις ακτιβιστικές ενέργειες μέσα από τις ίδες τις κολεξιόν του, προχώρησε τον προηγούμενο μήνα στο απόλυτο σιωπηλό fash­ion state­ment ενάτια στην υπερπαραγωγή ρούχων και στις αντι-οικολογικές συνέπειες αυτής της πρατικής: έντυσε τις βιτρίνες του Λονδρέζικου Harrod’s με ένα βουνά από άχρηστα ρούχα!

Η εικόνα –εξαιρετικά δυνατή– έφερε ξανά στο μυαλό μου μια ερώτηση που πάντα κάνω σε ένα μεγάλο κατάστημα ρούχων “χρειάζονται πραγματικά όλα αυτά τα ρούχα;”. Σύμφωνα με τον cre­ative direc­tor του οίκου Vete­ments Demma Gvasalia η καμπάνια βασίζεται στη σκληρή πραγματικότητα της –πέραν της πραγματικής ζήτησης– παραγωγής ρούχων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταλήγει σκουπίδια.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η βιομηχανία της μόδας είναι η τρίτη πιο ρυπογόνα βιομηχανία μετά π.χ την πετρελεοβιομηχανία, ο σορός των στοιβαγμένων ρούχων στα Harrod’s δεν θέλει απαραίτητα να σε σταματήσει να αγοράσεις το εκατοστό γκρι μπλουζάκι αλλά να προειδοποιήσει τα brands για την σημασία που έχει η αειφορία στις πρακτικές τους.

Στα αλήθεια χρειάζονται τα καταστήματα και η ντουλάπα μου όλους αυτούς τους τόνους με άχρηστα ρούχα;

04

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 5 = 14