Πρώτη φορά yoga

Facebook Twitter Email

O Γεώργιος Γερόπουλος σε zen mood. Δοκίμασε για πρώτη φορά yoga και μας γράφει τις εντυπώσεις του.

g-2

Για όλα ευτυχώς υπάρχει η πρώτη φορά. Αν είναι έντονη, είναι αρκετή για να αρχίσει μια νέα αγάπη.

Το πιο σημαντικό στα γεγονότα είναι να έχουμε τολμήσει να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα. Να μη μας βρει το άλλο. Να το έχουμε προκαλέσει. Από επιλογή μας, από περιέργεια, απαντώντας σε μια προσωπική πρόκληση. Στο κάτω κάτω καλό είναι να σβήνουμε κάπου κάπου στη λίστα μας, μερικά πράγματα από αυτά που θα πρέπει να έχουμε δοκιμάσει, επισκεφθεί, απορρίψει, αλλάξει, ξεκινήσει, δημιουργήσει και καταστρέψει, στην άκρως σύντομη επίσκεψή μας πάνω σε τούτο το μικρό διαστημόπλοιο που ονομάζουμε εν συντομία ΓΗ.

‘Ενα λοιπόν από αυτά που ήθελα πάντα να δοκιμάσω ήταν ένα μάθημα γιόγκας. Στο google βρήκα μεταξύ πολλών που έμοιαζαν ενδιαφέροντα, το Ζen me στα σύνορα Κολωνάκι-Εξάρχεια, που είναι και κοντά στο γραφείο. Πήγα έως εκεί, χτύπησα το κουδούνι και ζήτησα να συμμετάσχω σε ένα μάθημα.

Kαι voila που λέμε και στο Le Blog.

Ξέρω πως οι περισσότερες παρακολουθείτε ήδη κάποιο πρόγραμμα, ή έχετε στο παρελθόν ασχοληθεί. Πιθανότατα λοιπόν θα γελάσετε μαζί μου, όμως εγώ εντυπωσιάστηκα και διαπίστωσα ιδίοις όμασι πως όντως καίς τις θερμίδες που σας έγραψα στο post μου περί αθλημάτων και θερμίδων.

Απλώς έβαλα ένα κολάν (ευτυχώς) από αυτά που πηγαίνω για τζόγκινγκ και ένα dry-fit μπλουζάκι στη τσάντα του γραφείου και εισέβαλα στην αίθουσα με το παρκέ μαζί με άλλες εννέα γυναίκες και λαχάνιασα με την πλέον στατική άσκηση που έχω κάνει ποτέ. Δε γνώριζα πως θα έπρεπε να φοράω ακόμα πιο ελαφρά ρούχα και πιο κολλητό μπλουζάκι, γιατί στη στάση του “σκύλου” και του “κεριού” έπεφτε στη μύτη μου και μου εμπόδιζε τις αναπνοές. Σε γενικές γραμμές όμως δεν τα πήγα και άσχημα. Σε ένα περίπου τετραγωνικό μέτρο στρώματος που μου αναλογούσε, κατάφερε η δασκάλα κα Ζωιοπούλου να με κάνει να νοιώσω όπως όταν τελειώνω από τρέξιμο 5 χιλιομέτρων.

Υπέροχη γλυκιά ευεξία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Τολμήστε τα πάντα από αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Η λίστα με αυτά που αξίζει να έχουμε κάνει, πρέπει να μικραίνει όσο μεγαλώνουμε. Για να μη μεγαλώσουμε ποτέ.

Σας φιλώ.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


3 + = 6