Τα νέα supergirls

Facebook Twitter Email

Όσο ο κόσμος αλλάζει, η θηλυκή εκδοχή του super­man ράβει την καινούργια της στολή.

Οι κατακτήσεις γένους θηλυκού πολλές και επιβάλλονταν γιατί το οξυδερκές γυναικείο μυαλό στελεχώνει δυναμικά το σύγχρονο εργατικό δυναμικό. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές –ειδικά πριν από την οικονομική κρίση– που έβλεπες μπροστά σου το ίδιο έργο: Μια πανέξυπνη, δυναμική και ενδιαφέρουσα γυναίκα να πασχίζει να βάλει το γραφείο σε τάξη και τελικά ok, να τα καταφέρνει. Πάντα o υπάλληλος του μήνα, το δεξί χέρι, το φόβητρο των νέων και ο ψηλός πήχης για τους παλιούς. Ακόμα, η ανοιχτή γραμμή για συμβουλές σχέσεων όλο στόμφο και καθαρή σκέψη, την ίδια στιγμή που δική της ερωτική ζωή ήταν –κυριολεκτικά– ένα μπάχαλο.

Τα super­girls δεν έβλεπαν τίποτα κακό σε αυτό. ‘Ενιωθες ότι ζωήρευαν μόνο όταν κάποιος άλλος έπαιρνε τη θέση που διεκδικούσαν ή όταν κάποια νέα και φρέσκια άφιξη στο γραφείο απειλούσε την πρωτοκαθεδρία τους κερδίζοντας την εκτίμηση του/της προϊστάμενου.
Φυσικό αφού ήταν αυτές που έκλειναν τα φώτα του γραφείου και οι πρώτες που τα άνοιγαν το άλλο πρωί. Εκείνες που κυκλοφορούσαν με  ύφος οκτακοσίων καρδιναλίων στους διαδρόμους του γραφείου κοιτώντας με συμπόνια τον πρώην boyfriend με ύφος “καημένε, φτωχέ δεν πειράζει”.

Μόλις τη γνώριζες σκεφτόσουν “ok, αυτό είναι, αυτό θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω”. Aνακαλύπτοντας όμως όλες τις πτυχές της ζωής τους είχες δεύτερες, σκοτεινές σκέψεις.
Τα super­girls ήταν σχεδόν πάντα sin­gle.
Πολλές φορές φαντασιωνόσουν ότι θα γυρίσουν σπίτι, θα βγάλουν την “στολή” που τους δίνει και τις υπεράνθρωπες δυνάμεις και θα κάτσουν στο καναπέ τους βλέποντας αμερικάνικες σειρές στην TV και  πνίγοντας τα νεύρα τους στη nuttela.

Δεν ήσουν και μακριά από την αλήθεια.
Mετά ήρθε για όλους μας η κρίση που κατέστρεψε καριέρες κι έφερε δάκρυα στα μάτια. Η nut­tela πήγε σύννεφο γιατί όλοι προσγειθήκαμε στη νέα, σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης. Η καριέρα δεν ήταν πια το ζητούμενο, με το τσουνάμι της ύφεσης να τα πέρνει όλα στο πέρασμά του. Δουλειές, γραφεία, επαγγελματικοί τίτλοι και εργασιακά δικαιώματα. Τι νόημα έχει πια να είσαι το super­girl του γραφείου όταν είσαι μόνη;

Kανείς πια δεν ψαρώνε πια με το ύφος Σιδηρά Κυρία κι εσύ με τον καιρό μάθαινες να τις παρατηρείς καταλαβαίνοντας ότι οι υπερφυσικές δυνάμεις δεν είναι να τα δώσεις όλα στη δουλειά, αλλά να τα δώσεις όλα σε μία προσπάθεια να διατηρήσεις με επιτυχία την ισορροπία στη ζωή σου. Αυτό άλλωστε είναι το μεγαλύτερο στοίχημα.

Έτσι (ευτυχώς) πια παρατηρώ ότι η νέα φουρνιά των super­girls ρίχνει τους τόνους, γλυκαίνει το βλέμμα και χρησιμοποιεί τις ικανότητές της για να εξελιχθεί επαγγελματικά αλλά πάνω απ΄όλα να ζήσει την πραγματική ζωή.

Και η πραγματική ζωή ξεκινάει όταν κλείνει η πόρτα του γραφείου.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 2 =