Τι θα έκανες εάν το ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα;

Facebook Twitter Email

 Συγκλονιστική ομιλία του φιλόσοφου Alan Watts για την αξία της Επιθυμίας.

Street art στους δρόμους της Αθήνας (photo via stree­tar­tu­topia)

 “Συχνά έρχονται σε εμένα μαθητές μετά από τη Κολέγιο και μου λένε ότι δεν έχουν ιδέα τι θα ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους.

Τους απαντώ ότι το θέμα είναι να αναρωτηθούν τι θα ήθελαν να κάνουν εάν το ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα. Πως θα ήθελαν πραγματικά να περάσουν τη ζωή τους; Πως θα ήθελαν να ζήσουν;

Κάνοντας τι;

Οι πιο πολλοί μαθητές απαντούν ότι θα ήθελαν να γίνουν, ζωγράφοι ποιητές κ.α αλλά γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγάλουν χρήματα.

Τους απαντώ “Ξέχνα τα χρήματα!” Γιατί εάν περάσεις τη ζωής σου υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, θα περάσεις στην ουσία τη χρόνο σου κάνοντας πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις. Και αυτό είναι κουτό.

Εάν κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις τότε έχεις την ελπίδα να γίνεις πολύ καλός σε αυτό και τελικά να πληρωθείς για αυτό που σου αρέσει να κάνεις!

Είναι πολύ σημαντικό να αναρωτηθείς στη ζωή: “Τι Θέλω Να κάνω;”.

Τι επιθυμείς;


Alan Watts

O Alan Watts υπήρξε ένα πολύ σημαντικός Βρετανός φιλόσοφος ο οποίος εμβάθυνε στην Ανατολίτικη σκέψη και θεοσοφία, προσαρμόζοντας την στον Δυτικό τρόπο ζωής.

Το παραπάνω βίντεο, με τη χαρακτηριστική φωνή του Alan Watts που υπνώτιζε τους ακροατές, μιλά για την μικρή αξία που έχουν τα χρήματα μπροστά στην επιθυμία της ψυχής και σε αυτό που ο καθένας πραγματικά αγαπά και θέλει να κάνει στη ζωή.

‘Εχω την εντύπωση πως δεν απαξιώνει την χρηστική αξία που έχουν τα χρήματα στην καθημερινότητά μας αλλά αντίθετα, προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία που έχουν τα όνειρα και οι επιθυμίες.

‘Εχει ενδιαφέρον ότι σε όσους έστειλα να δουν το βίντεο, ο καθένας ερμήνευσε τα λόγια του με το έναν δικό του τρόπο.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


7 + 8 =