Love stories: Everything is Coming up Roses*

Facebook Twitter Email

Μια ιστορία που μιλάει για το πως ο έρωτας είναι ένα μυστικό ομορφιάς.

*Tραγούδι του Black (1986)

LancΥme_Rose

 «Η αγάπη ευφραίνει, όπως ο ήλιος μετά την καταιγίδα.» William Shakespeare

Μια φορά κι έναν καιρό ο Armand Petit­jean, ιδρυτής της Lancôme καλλιεργούσε τριαντάφυλλα στους κήπους του στη Ville D’Avray. Όπως ήταν φυσικό, η αγάπη του για τα ρόδα τον παρακίνησε να φτιάξει από τις αρωματικές του νότες τα πρώτα του αρώματα. Οι ερωτικές χημείες ήταν τόσο δυνατές που το 1935 το χάρισαν βραβείο στην παγκόσμια έκθεση των Βρυξελλών: την Ten­dres Nuits και την Conquête.

LancΥme_Coat_of_Arms

 ‘Ετσι, ένα τριαντάφυλλο, έγινε άμεσα το έμβλημα των αρωμάτων της Lancôme, ένα ανθισμένο τριαντάφυλλο, με τα καλοσχηματισμένα πέταλά του να στολίζουν το μίσχο του, εμπνευσμένο από τα σχέδια λουλουδιών του ζωγράφου και χαράκτη Pierre-Joseph Red­outé, πριν γίνει το αποκλειστικό σύμβολο του οίκου Lancôme το 1964: ένα τριαντάφυλλο με μακρύ μίσχο και μικρά φύλλα βρίσκεται πάνω σε κάθε συσκευασία και κάθε διαφήμιση.

 “Στην Αγάπη, ένα κι ένα κάνουν ένα.” Jean Paul Sartre

Το 1973, ο Georges Del­bard, ένας από τους πιο διάσημους καλλιεργητές ρόδων στον κόσμο, πέρασε πολλούς μήνες σχεδιάζοντας μια πρωτοφανή ποικιλία από τα πιο φημισμένα λουλούδια.

_LG_9205

Πρέπει να ξέρετε ότι η δημιουργία μιας νέας ποικιλίας, είναι μια ντελικάτη τέχνη, αλλά πάνω από όλα είναι ο συνδυασμός δύο υπέροχων ποικιλιών που έχουν επιλεγεί για να διαμορφώσουν μια νέα, η οποία θα διατηρήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τις αρχικές ποικιλίες. Κάθε ένα από τα τριαντάφυλλα “γονείς” θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στη διαδικασία υβριδισμού και αυτός ο ρόλος θα καθορίσει τα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο λουλούδι. Εκατοντάδες προσπάθειες χρειάζονται για να επιτευχθεί ο επιθυμητός συνδυασμός όπως τον έχει φανταστεί ο δημιουργός του.

_LG_9209

_LG_9224

_LG_9217

“Ζωή χωρίς αγάπη είναι σαν δέντρο χωρίς άνθη και καρπούς”  Khalil Gibran

Γεννημένο από την ευφυέστατη αλχημεία ανάμεσα στο κόκκινο και το μωβ τριαντάφυλλο, το νέο λουλούδι που δημιουργήθηκε από τον Georges Del­bard για τη Lancôme, έχει ένα σπάνιο βαθύ φούξια χρώμα. Πιο δυνατό και πιο γενναιόδωρο, το νέο τριαντάφυλλο επιδεικνύει εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής, με τα πυκνά και λεία πέταλά του και το πολύ μακρύ μπουμπούκι του, που του χαρίζουν μια μοναδικά λεπτή σιλουέτα. Έχει κληρονομήσει τη δύναμή του από το τριαντάφυλλο Chèn, που είναι γνωστό για την ελαστικότητά του. Πρόκειται για ένα ντελικάτο αλλά ταυτόχρονα δυνατό τριαντάφυλλο με ξεχωριστή προσωπικότητα και αξέχαστη απόχρωση, που καλλιεργείται ακόμα μετά από 40 χρόνια από τον Arnaud Del­bard, τον εγγονό του δημιουργού του.

_LG_9204

“Η ομορφιά του έρωτα δε βρίσκεται στην αιωνιότητα, βρίσκεται στην προσωρινότητα.” ‘Αγγελος Τερζάκης.

Μια φορά το χρόνο, αναδύεται από το χώμα στο οποίο γεννήθηκε, στο χωριό Mal­icorne, της Allier στην γαλλική επαρχία της Βουρβόνης. Η ετήσια παραγωγή είναι περιορισμένη σε μερικές χιλιάδες άνθη.

Σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας του, που συνδέεται απόλυτα με την ομορφιά, το 2012 τα ερευνητικά Εργαστήρια της Lancôme ενδιαφέρθηκαν για την εκπληκτική ζωτικότητα του τριαντάφυλλου και πέτυχαν την εκχύλιση ενός φυσικού κυττάρου – του πιο αγνού και δυνατού κυττάρου κάθε οργανισμού. Ένα επιπλέον κατόρθωμα της επιστήμης ήταν η αναπαραγωγή αυτών των κυττάρων, διατηρώντας παράλληλα, όλη τους την φρεσκάδα και τις αναζωογονητικές τους ιδιότητες. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου ενεργού συστατικού που με τη σειρά του οδήγησε στη γέννηση του πιο πολυτελούς προϊόντος στη σειρά Absolue, της κρέμας Absolue L’Extrait.

 “Σ’ αγαπώ όχι μόνο γι’ αυτό που είσαι αλλά και γι’ αυτό που είμαι εγώ όταν είσαι μαζί μου.” Roy Croft

Η ερωτική ιστορία της Lancôme και του τριαντάφυλλου, που φέτος γορτάζει τα 40 χρόνια της πάντα θα με συναρπάζει γιατί σε αυτή την ιστορία ένα όνομα κι ένα ρόδο αλληλοσυμπληρώνονται, αλλάζουν και εξελίσσονται βοηθώντας τη σχέση να αντισταθεί στο χρόνο.

Νομίζω ότι αυτή είναι και η τέλεια συνταγή.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


5 + 2 =