Το μήνυμα του Keith Haring

Facebook Twitter Email

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Igno­rance= Fear, Silence= Death. Fight AIDS. Act up.

Μορφή της Νεουρκοκέζικης ποπ κουλτούρας των 80’s ο οποίος χτυπήθηκε από τo ΗΙV την εποχή που η κοινή γνώμη είχε –εντελώς λανθασμένα– την εντύπωση ότι o ιός αφορούσε μόνο τους ομοφυλόφιλους.

Tου οφείλουμε το δυνατό του οπτικό μήνυμα, σχετικά με το πόσο στο χέρι μας είναι ο αγώνας κατά του AIDS, και θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να αγαπάμε τη ζωή.

Ο Keith Har­ing ξεκίνησε να ζωγραφίζει στους δρόμους και σε σταθμούς του μετρό ενώ υπήρξε ένας από τους εμπορικότερους street καλλιτέχνες.Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με το οποίο βρήκε τον “καμβά” να εκφράσει τις εικόνες που είχε μέσα του.

ignorancefear

“Ήμουν στο σταθμό του μετρό όταν είδα ένα μαύρο πάνελ, από αυτά που προορίζονται για τις διαφημιστικές πινακίδες. Αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό είναι το τέλειο σημείο για να ζωγραφίσω. Βγήκα από το σταθμό, βρήκα ένα χαρτοπωλείο και αγόρασα ένα κουτί άσπρες κιμωλίες. Επέστρεψα και άρχισα να ζωγραφίζω. Το πάνελ είχε την απόλυτη απαλή επιφάνεια που επέτρεπε στην κιμωλία να κυλάει εύκολα…”

3610D

keith-doodle

STOP-AIDS-KEITH-HARING

khgif5

“Από το 1984 ό,τι ζωγράφιζα στο σταθμό το έκλεβαν. Ζωγράφιζα κάτι, επέστρεφα μετά από δύο ώρες  και είχε εξαφανιστεί. Πολλά τα πουλούσαν…”

keith-haring1

1218639654image_web

 

“Ηθελα να πουλάω τους πίνακές μου γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να έχω την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσω να ζωγραφίζω.”

AAGU001204

REMEMBERING_KEITH_HARING_by_Simo91

khgif4

tumblr_mg0vbmx9SP1r9ly89o1_1280

Με τον επίσης street artist Michel Basquiat

Επισκεφθείτε το Keith Har­ring Foun­da­tion www.haring.com. Σκοπός του είναι να δώσει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άπορα παιδιά και να χρηματοδοτήσει την έρευνα ενάντια στο AIDS.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


8 + = 11