Η ομορφιά της Μεσογείου και το σινεμά

Facebook Twitter Email

H Mεσόγειος υπήρξε ανέκαθεν ο ονειρεμένος προορισμός των Bόρειων λαών. Γι’ αυτό και στις ταινίες τους θέλουν να ζήσουν και να ερωτευτούν εκεί.

Ταινίες με couleur local που σε κάνουν να θέλεις να ετοιμάσεις ξανά τις βαλίτσες σου για μία τελευταία δόση καλοκαιριού.

Θέλεις να κλέψεις τη ζωή κάποιου άλλου στη Νότια Ιταλία (The Tal­ented Mr. Rip­ley του Αnthony Minghella με τους Matt Damon, Jude Law :) :) Gwyneth Pal­trow). Καλή επιτυχία.

Αφήνεις πίσω σου την καριέρα χρηματιστή στο Λονδίνο, βγάζεις τη γραβάτα, γνωρίζεις κούκλα Γαλλίδα και περιπλανιέσαι στους αμπελώνες της πανέμορφης Provence στη Ν. Γαλλία (A Good Year, του Rid­ley Scott με τον Rus­sell Crowe). Βρήκες το νόημα της ζωής και αρκετό ήλιο.

Mπλεξίματα, τέχνη, πάθος και ερωτικά τρίγωνα γιατί η μεθυστική ομορφιά της Ισπανίας προσφέρεται. (Vicky, Christina, Barcelona του Woody Allen με τους Rebecca Hall, Scar­lett Johans­son, Javier Bardem).

 Ελεύθερο Πνεύμα, το Ελληνικό φως θα σε κρατήσει για πάντα στο νησί (Mamma Mia της Phyl­l­ida Lloyd με τoυς Meryl Streep, Pierce Bros­nan, Amanda Seyfried). Ο έρωτας τελικά σε βρίσκει, και μετά τα γνωστά δηλαδή τραγούδια, χαρές και πανηγύρια.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


7 + = 14