“Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας”

Facebook Twitter Email

Μη χάσετε σήμερα στις 19:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη συζήτηση του φιλόσοφου Simon Critch­ley και του ‘Ελληνα Ψυχαναλυτή Κώστα Γεμενετζή “Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας”.

599653_450520731685077_1725163917_n

Πολύ σωστά από τους αρμόδιους του Ιδρύματος Ωνάση, η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ μπορείτε να τη δείτε σε live stream­ing εδω (από το 60′ και μετά).

“Θυμός, ντροπή, αγάπη και αποστροφή στον καιρό της ανασφάλειας και της κρίσης είναι μερικά από τα συναισθήματα που θα απασχολήσουν τις ομιλίες και τη συζήτηση. Ο Σάιμον Κρίτσλεϊ είναι σήμερα καθηγητής στο New School Uni­ver­sity της Νέας Υόρκης, ενώ κατά καιρούς διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Είναι τακτικός συνεργάτης των New York Times, του Guardian και άλλων μεγάλων εφημερίδων. Έχει συστηματικά μελετήσει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, και το 2008 έγραψε Το βιβλίο των νεκρών φιλοσόφων, που έγινε διεθνώς μπεστ-σέλερ και σημείωσε επιτυχία και στην Ελλάδα. Θεωρεί ως σημείο εκκίνησης της φιλοσοφίας την απογοήτευση, θρησκευτική ή πολιτική, και θέτει ερωτήματα για την ίδια τη φύση της δημοκρατίας στις μέρες μας, που χρειάζεται εμβάθυνση και ανανέωση, αλλά και για το διαρκές κυνηγητό της ευημερίας πάνω από τις δυνάμεις μας, σε μια κοινωνία με αφθονία αγαθών αλλά λιγοστή σκέψη.” http://www.sgt.gr

Νομίζω ότι μας αφορά όλους.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 2 = 5