Πότε πραγματικά είναι ο άντρας σου;

Facebook Twitter Email

Σκέψεις για την ώρα που θα πούμε το “I do”.

251a4fcaf542f3ae93d17f097aca715f

Η σύγχρονη κοινωνία θέλει ακόμα για τη γυναίκα τη λέξη “γάμος” να είναι συνώνυμη με τη λέξη “αποκατάσταση”.

Η διαστρεβλωμένη άποψη ότι ως θηλυκά θα ολοκληρωθούμε όταν βρούμε τον άντρα που θα μας κάνει αυτό που πάντα θέλαμε να είμαστε (ό,τι κι αν είναι αυτό) μας απομακρύνει από αυτό που πραγματικά είμαστε. ‘Ετσι σχετιζόμαστε αγχωμένα, σπασμωδικά και ψεύτικα. Λίγο σαν ηθοποιοί.

Ψάχνουμε γκρεμίζοντας σταδιακά την αυτοεκτίμηση μας, για να στήσουμε στην πραγματική ζωή, την εικόνα του ζευγαριού που θα μας φέρει πιο κοντά στο love story μίας tabloid είδησης και στο instra­gram μίας celeb που περιφέρει τον άντρα της ως tro­phy (ή και την ίδια και πάλι ανάποδα).

Δεν αναζητούμε το δικό μας love story, αυτό που θα μας οδηγήσει στον δικό μας γάμο. Πολλές φορές μάλιστα στο γάμο μας είναι καλεσμένοι και οι φόβοι μας.

Σε αυτό το σημείο ξεκινά η ψυχολογική, ελεύθερη πτώση. Αυτή άλλοτε έχει τη μορφή της μεταμόρφωσης μιας γυναίκας σε killer που εγωιστικά ισοπεδώνει τους πάντες  και τα πάντα (πολλές φορές και τον ίδιο τον σύντροφο) μέχρι να φτάσει στο γάμο, έως εκείνη που διατίθεται να καταπιεί ξερά ακόμα και τη μεγαλύτερη ταπείνωση (ακόμα και την ιδέα ότι μπορεί όντως η σχέση αυτή να τελείωσε) αρκεί να “αποκατασταθεί”.

Όμως σκέφτομαι,

εάν σε παντρευτώ για να βρω –επιτέλους– ένα λόγο να αγαπήσω τον εαυτό μου τότε θα είμαι για πάντα μόνη.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 1 =