‘Ενα νησί στην Αθήνα

Facebook Twitter Email

Υπάρχει ένα νησί 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Από τον Γεώργιο Γερόπουλο

Kohylia Deck 01

Αν και διαθέτει ελικοδρόμιο για όσους μετακινούνται τοιουτοτρόπως και μαρίνα για την μέσω θαλάσσης πρόσβαση, οι περισσότεροι θαμώνες του Lag­o­nisssi Resort προτιμούν το αυτοκίνητο για να φτάσουν στο λαμπερότερο πεντάστερο ξενοδοχείο, στο νοτιότερο άκρο της «στερεάς» Ευρώπης.

Αν και, το Lag­o­nissi Resort συνδέεται από ξηράς με την Αττική, όταν βρίσκομαι εκεί, έχω την αίσθηση πως είμαι στις Κυκλάδες και σχεδόν βέβαιος πως έχω φτάσει εκεί με πλοίο. Το θέμα μου όμως δεν είναι το πως, αλλά το γιατί πηγαίνω ξανά και ξανά στην πανέμορφη χερσόνησο που είναι χτισμένο το ξενοδοχείο που προτιμούν οι jet set­ters όλου του κόσμου.

Αρχικά βρέχεται από γαλάζια διάφανα πεντακάθαρα νερά. Εχει πολύ πράσινο, ησυχία, καθαρό αέρα, και την πιο cool αρχιτεκτονική στις σουίτες, τις καμπάνες και τα δωμάτια. Είναι τα κτίρια χτισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλέπουν όλα την θάλασσα.

Στον περιβάλλοντα χώρο με τα μικρά φιδίσια δρομάκια που συνδέουν τα κτίρια του Lag­o­nissi Resort, δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, εκτός από τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα του προσωπικού που φροντίζουν πέραν του ανεφοδιασμού, να εξυπηρετούν και τις ανάγκες μετακίνησης των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Ποιος ο λόγος θα μου πείτε για να μετακινηθεί κανείς, όταν όλα τα δωμάτια έχουν άμεση πρόσβαση στην θάλασσα, και οι σουίτες διαθέτουν ούτως ή άλλως ιδιωτική παραλία. Μα για να επισκεφθεί τα μοναδικής ποιότητας εστιατόρια που διαθέτει το Lag­o­nissi Resort. Και τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το μήκος της χερσονήσου.

Στην τελευταία μου επίσκεψη στις αρχές Ιουλίου είχα την τύχη να δοκιμάσω τα τρία από τα πέντε εστιατόρια του Lag­o­nisi Resort και το Le Blog μου δίνει την δυνατότητα να σας τα περιγράψω.
Η βραδιά ήταν εξαιρετική, η θερμοκρασία ιδανική, με ένα γεμάτο φεγγάρι να φωτίζει τους χώρους και τα εντυπωσιακά διακοσμημένα πιάτα. Η γαστριμαργική ξενάγηση άρχισε από το πολυνησιακό «Kohylia».

Kohylia

Kohylia Detail 04

Ένα εστιατόριο που το σούσι σερβίρεται ακριβώς δίπλα στη φωτισμένη θάλασσα, ιδανικό για ρομαντικά ενσταντανέ, με γεύσεις που προκαλούν συζητήσεις και τάση για γευστικές εξερευνήσεις. Άψογα ισορροπημένες οι γεύσεις και των τριών πλατό που μας πρόσφεραν, με το ψητό χέλι σε ρολάκια να κεντρίζει ξεχωριστά τους ουρανίσκους, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί πρώτο σε χρόνο μηδέν. Τα κοκτέιλ δε που παρασκεύασε ειδικά για το μενού ο Κωνσταντίνος Σκάρπος ήταν ιδανικά. Ελαφρά και όσο έπρεπε γευστικά για να «καθαρίζουν» την κάθε γεύση πριν προχωρήσουμε στην επόμενη. Τα πιάτα με τα κοραλλιογενή σχέδια, οι στολές, η ευγένεια στο παρουσιαστικό αλλά και στους τρόπους του προσωπικού που σέρβιρε ήταν υποδειγματική. Ίσως τα ρολάκια ήταν κάπως μεγάλα για τα γούστα μου, αλλά αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί τους συνδαιτυμόνες. Τα ψάρια πάντως ήταν τόσο φρέσκα, που λαχταρώ να επιστρέψω στο «Kohylia» για να γευτώ και τα εντελώς ωμά πιάτα, τα σασίμι του. Όσοι ρομαντικοί σπεύσατε.

Chef: Ton Toan Dan
Sushi Mas­ter: Eric Deleon
Ωράριο: Τρίτη έως Κυριακή 20:00–00:30 (Δευτέρα κλειστά)

Ο επόμενος σταθμός μας ήταν το ουζερί του Lag­o­nisi Resort με το ελληνικότατο όνομα «Ouzeri Aegeon».

Ouzeri_Aegeon

Κλασικές νησιώτικες γεύσεις στην πλέον ποιοτική τους εκδοχή. Εδώ μετράνε τα υλικά. Στο «Ouzeri Aegeon» γευτήκαμε το καλοκαίρι όπως το θυμόμαστε από τα ‘80s, με ντακάκια και γαύρους μαρινάτους, με κολοκυθοκεφτέδες, όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής ελληνικής ποιοτικής μουσικής.

Chef: Κανελλόπουλος Παναγιώτης
Ωράριο: Πέμπτη έως Τρίτη 20.00−00.30 ( Τετάρτη κλειστά)

Τελευταίος μας σταθμός το ιταλικό “Captain’s House” πάλι δίπλα σε φωτισμένα νερά, ζωντανή εκλεκτή μουσική, χαμηλό φωτισμό και άψογο σέρβις.

Captain's_House_Restaurant_Terrace

Το menu ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Η εκκίνηση έγινε με ένα φιλέτο σφυρίδας σε σούπα από κυδώνια με άρωμα πιπερόριζας, αφρό ψαριού και παρθένο ελαιόλαδο που η γεύση της «χτύπησε» κατευθείαν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Τολμώ να τη χαρακτηρίσω σούπα gourmet. Εντάξει, η σαλάτα που ακολούθησε ήταν κατάλληλη για εισαγωγή στο ριζότο από σπαράγγια αλλά λίγο άνευρη για τα δικά μου γούστα που είμαι πιο πληθωρικός στο αλατοπίπερο. Σε ένα όμως δείπνο επιπέδου έτσι πρέπει να είναι. Το ριζότο με σπαράγγια, κρέμα μασκαρπόνε & λάδι μαύρης τρούφας απλώς εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα. Όλοι γύρω μου «έξυναν» τα πιάτα τους, αλλά είχε τελειώσει. Δεν γινόταν αλλιώς, γιατί κατέφθασε η δημιουργία του σεφ, το έργο τέχνης που λεγόταν φιλέτο λαβράκι με κρούστα πατάτας, τοματίνια, ελιές σε στρώμα λευκής καπνιστής μελιτζάνας και ζωμό φρέσκου κόλιαντρου. Ευφάνταστο, γευστικό, πρωτότυπο, απογειωτικό. Όμως η βραδιά δεν έμελλε να τελειώσει με μια απλή πτήση στα ουράνια. Ο σεφ μας έβγαλε και λίγο στο διάστημα με αφρό λευκής σοκολάτας με κροκάν φουντουκιού και γρανίτα καρπούζι. Νομίζω πως οι συνδαιτυμόνες το βλέπαμε στον ύπνο μας για πολλές νύχτες.

Ίσως να έπαιξαν ρόλο τα εδέσματα, ίσως να βοήθησε και το εξαιρετικό λευκό κρασί “Ορεινός ‘Ηλιος” του Σεμέλη αλλά μου γεννήθηκε η επιθυμία να μοιραστώ την εμπειρία μου με όσους γνωρίζω. Να τους κάνω το τραπέζι σε κάποιο από τα εστιατόρια του Lag­o­nissi Resort. Μέχρι το όνειρό μου να γίνει πραγματικότητα, έχω τη δυνατότητα να το μοιράζομαι μαζί σας. Κάτι που πολύ μου αρέσει. Σαν να είσαστε και εσείς οι αναγνώστριες του Le Blog εκεί.

Φεύγοντας, άκουσα από τους γύρω μου την ίδια φράση που ακούω πάντα στο Lag­o­nissi Resort. Τι κρίμα να μην μέναμε εδώ το βράδυ, να κάνουμε μια βουτιά το πρωί…

Captain's_House_Restaurant

 

Chef:                            Δημήτρης Ορέστης
Somel­lier:                 Λαναρά Μαριάννα
Ωράριο:                     Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή 20:00 — 00:3 Σάββατο 20:00 — 01:00

  • Διεύθυνση: Grand Resort Lag­o­nissi 40ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, 190 10 Αττική 
  • Tηλ. κρατήσεων : 22910–76000

Δείτε ακόμα:



Leave a Reply


+ 5 = 10