Τι είναι κάρμα;

Facebook Twitter Email

O Γιώργος Σοφιάνης έχει μια απάντηση.

tumblr_m9dd1yRsp11qa7bd1o1_500

Φωτογραφία απο παλαιότερη διαφήμιση του οίκου Prada

Πριν από λίγες ημέρες η Ζωή με ρώτησε τι είναι κάρμα και της υποσχέθηκα να της γράψω ένα κείμενο για να της απαντήσω.
Φυσικά και δεν είχα ορισμό, δομή και διάταξη του κειμένου εκείνη την ώρα στο μυαλό μου, αφού το κάρμα (karma) είναι μία έννοια που περικλείει γεγονότα που στέλνουν σήματα στην καρδιά με στόχο να επιστρέψουν ως κύματα διαφορετικής συχνότητας προς το εξωτερικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, η έννοια του κάρμα δεν είναι κάτι σαν την επιφοίτηση, αλλά μπορεί να είναι η κάθε στιγμή που ένα γεγονός γίνεται βίωμα ψυχής και απελευθερώνει σινιάλα στο μυαλό, στην καρδιά και στο σώμα που κινητοποιούν ή ακινητοποιούν αφού οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις που δείχνουν διάθεση, ανάγκη, απαίτηση ή παραίτηση από την προσωπική εξέλιξη.

Αν με ρωτούσες να σου απαντήσω αυστηρά αστρολογικά, θα σου έλεγα πως η έννοια του κάρμα όπως περιγράφεται στην Ψυχολογική Αστρολογία συμπίπτει με τον άξονα του Βόρειου και του Νότιου Δεσμού, που αστρονομικά συμβολίζουν τα σημεία τομής της τροχιάς της Σελήνης γύρω από τη Γη, με την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο, τη στιγμή της γέννησης του καθενός από εμάς. Αστρολογικά λοιπόν ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός είναι δύο σύμβολα που ονομάζονται Δεσμοί της Σελήνης και συμβολίζουν το κεφάλι του Δράκου (Βόρειος Δεσμός) και την ουρά του Δράκου (Νότιος Δεσμός).

Το κεφάλι του Δράκου είναι τα σημεία της προσωπικότητας όπως συμβολίζονται από το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός στον αστρολογικό χάρτη, που πρέπει να δουλευτούν και εξελιχτούν στη ζωή για να αποτελέσουν μικρά πετράδια στο στέμμα της προσωπικής αυτογνωσίας. Η ουρά του Δράκου (Νότιος Δεσμός) είναι τα σημεία της προσωπικότητας όπως συμβολίζονται από το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός στον αστρολογικό χάρτη που αποτελούν κληροδοτήματα παλαιότερων ζωών που χρησιμοποιούνται ως δεξιότητες που μπορούν να αποφέρουν βραχυπρόθεσμα οφέλη και παροδική ικανοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ζωή πάνω στη Γη δε συνεπάγεται τη λήθη του Νότιου Δεσμού (karma ή έννοια με παρελθοντική χροιά), αφού εμπεριέχει στοιχεία, κλίσεις και ταλέντα που χρησιμοποιώντας τα με σύνεση μπορούν να ανοίξουν πόρτες σε ευκαιρίες και να διευκολύνουν τη ζωή σε περιόδους έντονης πίεσης. Από την άλλη πλευρά όμως, η έκφραση του Βόρειου Δεσμού (dharma ή έννοια με μελλοντική αξία) μπορεί να ξεκλειδώσει πόρτες που οδηγούν σε θαυμαστούς κόσμους με εμπειρίες ζωής, μία διαδικασία που θέλει θάρρος και ρίσκο πολλές φορές. Σε κάθε όπως περίπτωση δε χρειάζεται να προσπαθήσεις να σπάσεις τις πόρτες για να ανοίξεις τον κόσμο στο Βόρειο Δεσμό, αλλά να χρησιμοποιήσεις με σύνεση κλειδιά που ταιριάζουν στις κλειδαριές που σταδιακά ανοίγουν πόρτες που αποκαλύπτουν το μεγαλείο του Βόρειου Δεσμού, δηλαδή ενός μεγάλου κομματιού της αποστολής της ζωής σου.

Πηγές:

1. Arroyo Stephen: Astrol­ogy Karma and Trans­for­ma­tion, CPA Press

2. Howard Sas­portas: Direc­tion and Des­tiny in the Birth Chart, CPA Press

Γιώργο σ’ ευχαριστώ.

Μπείτε στο προσωπικό του site για να δείτε αστρολογικές προβλέψεις με ψυχολογική χροιά.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + 1 =