Γυναίκες στην τέχνη

Facebook Twitter Email

Η τέχνη είναι για εμένα ο πιο δύσκολος δρόμος για μία γυναίκα. Κι εκεί όμως τα καταφέρνουμε παραπάνω από καλά. Χρόνια μας πολλά.

Αυτές είναι μερικές γυναίκες που έχουν κάνει αξιοσημείωτα πράγματα, υπομονή, θυσίες και μικρές επαναστάσεις.

tumblr_mnvthvtvHF1rj2ksjo1_500

Natalie Port­man– Αμερικανίδα ηθοποιός και κάτοχος PhD στην ψυχολογία. Ξεκίνησε στο Χόλιγουντ ως παιδί αλλά έμεινε πάντα προσγειωμένη στην πραγματικότητα “Στις έξυπνες γυναίκες, αρέσουν οι έξυπνοι άντρες περισσότερο απ’ ότι στους έξυπνους άντρες οι έξυπνες γυναίκες”.

tumblr_n0wug0z4wF1r1p7nfo1_1280

Geor­gia O’Keeffe- Aμερικανίδα ζωγράφος από τις σημαντικότερες του μοντέρνου κινήματος του 20ου αιώνα. “Κυνηγάς κάτι στη ζωή, έτσι δεν είναι;”

jbinoche5

Juli­ette Binoche –Γαλλίδα ηθοποιός που δεν εγκλοβίστηκε ποτέ στην όμορφη εικόνα της “Aυτό που κάνει μία γυναίκα σέξι είναι να μην προσπαθεί να είναι σέξι”

elena2

‘Ελενα Ναθαναήλ– Ηθοποιός του Ελληνικού θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Από τις πιο όμορφες Ελληνίδες– ίσως η ομορφότερη. Μου αρέσει γιατί τόλμησε τη δημιουργία μίας μονογονεϊκής οικογένειας στη συντηρητική κοινωνίας της Αθήνας των 70’s.

Page186.Photo1.Original

Ιsi­dora Dankan– Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος των αρχών του 20ου αιώνα που έγραψε τις σημαντικότερες σελίδες του σύγχρονου χορού. ‘Έμπνευσή της η αρχαία Ελλάδα“Κάποτε ήσουν ένα άγριο πλάσμα. Μην τους αφήσεις να σε δαμάσουν”

kikidimoula

Κική Δημουλά– Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης.

Περπατῶ καὶ νυχτώνει.

Ἀποφασίζω καὶ νυχτώνει.

Ὄχι, δὲν εἶμαι λυπημένη.

Ὑπῆρξα περίεργη καὶ μελετηρή.

Ξέρω ἀπ᾿ ὅλα. Λίγο ἀπ᾿ ὅλα.

 

MMonroe14

Mer­i­lyn Mon­roe– Αμερικανίδα ηθοποιός που πλήρωσε ακριβά την ένταση της λάμψης της. “H καριέρα είναι υπέροχη αλλά δε θα ζεστάνει μία κρύα νύχτα”

Mary_Cassatt_Young_Mother_Sewing

Μary Cas­satt- Η πρώτη Αμερικανίδα ιμπρεσιονίστρια ζωγράφος γνωστή για την ευαίσθητη ματιά της τέχνης της “Είναι ανεξάρτητη. Μπορώ να ζήσω μόνη και αγαπώ τη δουλειά μου.”

™™™

Bil­lie Hol­i­day– Αμερικανίδα τραγουδοποιός της τζαζ  “Mερικές φορές είναι χειρότερο να κερδίζεις μία μάχη από το να τη χάνεις”

 

Ο κατάλογος μακρύς, θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα. Συμπληρώστε τον εσείς.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


4 + 8 =