Βουδιστική μέθοδος διαχείρισης του θυμού

Facebook Twitter Email

Λέγεται η Μέθοδος της Τριπλής Αναγνώρισης.

μέθοδος

Δουλεύει πολύ καλά στη δουλειά και στις προσωπικές σχέσεις.

“Στον Βουδισμό υπάρχει μια συγκεκριμένη μέθοδος που ονομάζεται “Τριπλή αναγνώριση”. Εάν εμφανιστεί ένα πρόβλημα– για παράδειγμα, εάν κάποιος αισθανθεί ζήλια ή απληστία ή θυμό –θα πρέπει να αναγνωρίσει τρεις φορές την ύπαρξή του αισθήματος. Εάν υπάρχει θυμός, ο μαθητής θα πρέπει να πει εσωτερικά τρεις φορές “Θυμός… Θυμός… Θυμός.” Απλώς για να το αναγνωρίσει πλήρως, ώστε να μην χάσει τη συνείδηση, αυτό είναι όλο. Μετά συνεχίζει με οτιδήποτε έκανε. Δεν κάνει τίποτε για τον θυμό, αλλά απλώς τον αναγνωρίζει τρεις φορές.

Είναι απίστευτα όμορφο. Παρατηρείτε άμεσα την ταραχή, την αναγνωρίζετε, και μεμιάς έχει φύγει. Δεν μπορεί να σας καταβάλει, επειδή αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν δεν είστε συνειδητοί. Αυτή η τριπλή αναγνώριση σας έχει κάνει τόσο συνειδητούς εσωτερικά, που διαχωρίζεστε από τον θυμό. Μπορείτε να το εξαντικειμενοποιήσετε, επειδή αυτό υπάρχει, και υπάρχετε κι εσείς.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Συναισθηματική Ευδαιμονία– Πως μετατρέπετε τον φόβο, την οργή και τη ζήλια σε δημιουργική ενέργεια” του Ινδού μυστικιστή φιλόσοφου Osho (‘Οσσο), Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


1 + 7 =