Αντράκια αλλά πόσο αντράκια;

Facebook Twitter Email

Όταν η έκρηξη ανδρογόνων βλάπτει πια τη θηλυκότητά μας.

Τις καταλαβαίνω κυρίως από τη φωνή τους. Είναι βραχνή και γίνεται ακόμα περισσότερο μόλις μέσα σε ένα βράδυ σβήνουν στο τασάκι το τελευταίο τσιγάρο από το πακέτο τους. Έχουν και μια θλίψη στα μάτια. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι την πιάνουν οι κεραίες σου, τινάζουν με δύναμη τα μαλλιά τους προς τα πίσω, το βλέμμα τους γίνεται πιο δυναμικό και παραγγέλνουν ακόμα ένα σφηνάκι. Πνίγουν τα νεύρα τους στο αλκοόλ –όπως κάνουν οι άντρες εθιμοτυπικά– για να ξεσπάσουν ή να γιορτάσουν στιγμές θριάμβου.

Η γλώσσα τους είναι κοφτερή σαν μαχαίρι. Δεν παραβγαίνεις εύκολα μαζί τους γιατί θα χάσεις λόγω απειρίας στο τιμόνι της νταλίκας.

Eάν ένα αντράκι είναι προσωπική σου φίλη θα σου δώσει συμβουλές άμεσης γείωσης του άτακτού σου boyfriend στολίζοντάς τον με άπειρα κοσμητικά επίθετα. Το θετικό είναι ότι δεν χαρίζεται –οκ– αλλά το αρνητικό είναι ότι θα σου πετάξει ένα σχετικό αρνητισμό γρήγορα και επιθετικά όσο είστε ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας το παράθυρο για να καπνίσει νευρικά, αδιαφορώντας εντελώς για τη μικρή ανέχειά σου στον καπνό.

Θα σου λερώσει το τασάκι χωρίς να σε ρωτήσει.

Τα αντράκια δεν είναι φεμινίστριες. Απλά αρέσκονται στο να προβάλλουν τον δυναμισμό τους πετώντας τον στα μούτρα σου με σκοπό πάντα να διαφοροποιηθούν. Kαλή προσπάθεια, πολλές φορές  όμως η συμπεριφορά αντράκι είναι άκρως επιτηδευμένη. Οι καταχρήσεις τεκίλας μέχρι τα βλέφαρά σου να κλείνουν πάνω στη μπάρα, οι σπόντες και η χωρίς μέτρο χρήση της argo δεν περνούν πια στον αντρικό πληθυσμό, μόνο σε τίποτα wanna be ευνούχους. Η ετοιμόλογη απάντηση και η άποψη είναι τρόποι πιο chic και γοητευτικοί για να αποδείξεις τις δυνάμεις σου αλλά και να δείξεις ότι δεν μασάς. Το επίτηδες νταλικερέ στυλ δεν ψαρώνει πια κανέναν. Το δε κάπνισμα το θεωρώ πια εντελώς εκτός πλάνου.

Νομίζω πως κάθε γυναικεία προσωπικότητα έχει ενδιαφέρον. Όμως για τα αντράκια, πάντα πίστευα, ότι παρόλο που συχνά είναι καλές φίλες κάτι χάνουν στο δρόμο. ‘Ισως αυτή την ιδέα old school θηλυκότητας που κάνουν μια γυναίκα να λάμπει και να κερδίζει μόνο με ένα χαμόγελο.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + 1 =