Φτιάξε ονειροπαγίδες

Facebook Twitter Email

Η ονειροπαγίδα ο ιστός της που πιάνει τα καλά και αφήνει πίσω τα κακά. Πάνω απ’όλα μία πολύ όμορφη κατασκευή για να βάλετε στο χώρο ως πηγή θετικής ενέργειας η να χαρίσετε σε κάποιον που αγαπάτε.

Ο μύθος της ονειροπαγίδας

Πολύ καιρό πριν όταν ο κόσμος ήταν νέος, ένας παλαιός πνευματικός ηγέτης των Lakota ήταν σε ένα υψηλό βουνό και είχε ένα όραμα. Στο όραμά του, το Iktomi, οι μεγάλοι trick­ster και ο δάσκαλος της φρόνησης, εμφανίστηκαν υπό μορφή αράχνης.

Το Iktomi μίλησε σε τον σε μια ιερή γλώσσα που μόνο οι πνευματικοί ηγέτες του Lakota θα μπορούσαν να καταλάβουν.

Δεδομένου ότι μίλησε το Iktomi, η αράχνη, πήρε την παλαιότερη στεφάνη ιτιών που είχε τα φτερά, την τρίχα αλόγων, τις χάντρες και τις πρόσφορε σε αυτό και άρχισε να υφαίνει έναν Ιστό. Μίλησε στον παλαιότερο για τους κύκλους της ζωής… και πώς αρχίζουμε την ζωή μας ως νήπια και κινούμαστε προς την παιδική ηλικία, και έπειτα προς την ενηλικίωση. Τέλος, πηγαίνουμε στα γηρατειά όπου πρέπει να μας φροντίσουν ως νήπια, που ολοκληρώνουν τον κύκλο.

Αλλά, το Iktomi εν λόγω όλων των δεδομένων συνέχισε να υφαίνει τον Ιστό του, κάθε φορά που ο κύκλος της ζωής τελείωνε εμφανίζονται πολλές δυνάμεις — κάποιο αγαθό και μερικά κακά. Και μετά είπε “Εάν ακούσετε τις καλές δυνάμεις, θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά εάν ακούτε της κακές δυνάμεις, θα σας βλάψουν και θα σας οδηγήσουν στη λανθασμένη κατεύθυνση.”

Και συνέχισε “Υπάρχουν πολλές δυνάμεις και διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορούν να βοηθήσουν ή παρεμποδίσουν με την αρμονία της φύσης, και επίσης το μεγάλο πνεύμα και τις όλες θαυμάσιες διδασκαλίες του.”

Όση ώρα η Αράχνη μιλούσε, συνέχισε να υφαίνει τον Ιστό της που άρχιζε από τον εξωτερικό κύκλο και τελείωνε προς το κέντρο. Όταν το Iktomi τελείωσε, έδωσε στο Lakota τον παλαιότερο Ιστό και είπε “Σε αυτόν τον Ιστό είναι ένας τέλειος κύκλος αλλά υπάρχει μια τρύπα στο κέντρο του κύκλου. Χρησιμοποιήστε τον Ιστό για να ενισχυθείτε εσείς οι άνθρωποι για να επιτύχετε τους στόχους σας και να χρησιμοποιήσετε τις ιδέες των ανθρώπων σας, τα όνειρα και τα οράματα. Εάν πιστέψετε στο μεγάλο πνεύμα, ο Ιστός θα πιάσει τις καλές ιδέες σας — και οι κακές θα περάσουν από την τρύπα.”

Οι Lakota παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τον Ιστό για να περνάν τα οράματα τους στους ανθρώπους του και τώρα οι Ινδοί χρησιμοποιούν την ονειροπαγίδα ως Ιστό της ζωής τους. Την Κρεμάνε επάνω από τα κρεβάτια τους ή στο σαλόνι τους για να κοσκινίσει τα όνειρα και τα οράματά τους. Το αγαθό στα όνειρά τους συλλαμβάνεται στον Ιστό της ζωής και τους βοηθάει… αλλά το κακό διαπερνάει τα όνειρά τους μέσω της τρύπας στο κέντρο του Ιστού και δεν είναι πλέον ένα μέρος της ζωής τους.

Οι Lakota και οι Ινδοί θεωρούν ότι η ονειροπαγίδα κρατά το πεπρωμένο του μέλλοντός τους.

Για τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:
Στεφάνι (μπορείτε να κατασκευάσετε με ένα εύκαμπτο ξύλο)
Βελόνα και κλωστές σε όμορφα χώματα
’Ενα στρογγυλό σεμέν
Σχοινή
Χοντρή κλωστή σε όμορφο χρώμα
Λωρίδες από δαντέλα
Χάντρες, στολίδια, φτερά

Τι να κάνετε: 1. Ντύστε με την κλωστή το στεφάνι 2. Τοποθετήστε στο τραπέζι το σεμέν και από τις άκρες του περάστε κλωστή ακτινωτά. 3. Πέντε ακτίνες είναι αρκετές αρκεί να κρατούν καλά το σεμέν. Δέστε τις πάνω στο στεφάνι. 4. Με τη βελόνα και τη κλωστή ράψτε τα στολίδια πάνω στο σεμέν. 4. Αρχίστε να περνάτε περισσότερες κλωστές. 5. Εκεί δέστε την δαντέλα και μπλέξτε τα φτερά.

via http://www.mybilliedesigns.com

Δείτε ακόμα:One Response to “Φτιάξε ονειροπαγίδες”

  1. Litsa says:

    Ειναι παρα πολυ καλο!!αλλα απο που μπορω να παρω τους κρικους?

Leave a Reply


2 + = 11