Mojito Doughnuts
Cheers! ‘Ετοιμα σε 25′
Θα χρειαστείτε (για 12 ντόνατ):
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ αλάτι
1/2 κούπα γάλα πλήρες
1 κ.σ ρούμι
1 αυγό
3 κ.σ βούτυρο
Για το γλάσο:
2 κ.σ πλήρες γάλα
1 κ.γ χυμό από φρέσκα λάιμ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/8 κ.γ αποξηραμένη μέντα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη την baking powder και το αλάτι. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το ρούμι, το αυγό και το βούτυρο.
Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει (περίπου δύο λεπτά).
Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μίγμα με το γάλα μέσα στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε.
Ιδανικά χρησιμοποιήστε τώρα ένα ειδικό τηγάνι για ντόνατ. Tοποθετήστε εκεί το μείγμα για ντόνατ που μόλις φτιάξατε.
Ψήστε το ντόνατ για περίπου 12 με 14 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Όσο κρυώνουν τα ντόνατ προετοιμάστε το γλάσο:
Τοποθετήστε το γάλα, το χυμό λάιμ και την άχνη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ψήστε τη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αποσύρετέ το από τη φωτιά και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Προσθέστε τώρα την αποξηραμένη μέντα.
Απλώστε ένα δίσκο, τοποθετήστε τα ντόνατ σας και ρίξτε από πάνω το γλάσο που μόλις φτιάξατε.
ΕΝ
Ingredients:
1 cup all-purpose flour
1/2 cup sugar
1 1/2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
1/2 cup whole milk
1 tablespoon rum
1 whole egg
3 tablespoons butter, softened
For the Glaze:
2 tablespoons whole milk
1 teaspoon fresh lime juice
1 cup powdered sugar
1/8 teaspoon dried mint
Instructions:
1. Preheat oven to 350.
2. In a large bowl whisk together the flour, sugar, baking powder, and salt; set aside.
3. In a small saucepan bring together the milk, rum, egg, and butter.
4. Cook over medium-heat, stirring constantly with a whisk until the butter melts, about one to two minutes.
5. Remove from heat and add the milk mixture into the flour mixture; mix until combined.
6. Grease a doughnut pan with cooking spray.
7. Using a large tablespoon, spoon the doughnut mixture into the pan.
8. Bake for 12 to 14 minutes, or until a toothpick inserted comes out clean.
9. Remove and immediately invert the pan onto a cooling rack.
10. While the doughnuts are cooling, begin to work on the glaze.
11. Place the milk, lime juice, and powdered sugar in a small saucepan and cook over medium-heat, stirring constantly just until combined and no lumps appear.
12. Remove from heat and set the saucepan over a bowl filled with hot water.
13. Stir in the dried mint.
14. Dip the doughnuts into the glaze, one at a time, and set on a rack, glaze side up. Put a baking sheet underneath the rack because some of that glaze will drip off.
Πηγή: http://diethood.com
Δείτε ακόμα:
Συνεχίζω να πιστεύω πως το πιο ερωτικό χειμωνιάτικ…
Tο μεγάλο, Ελληνικό καλοκαίρι, έρχεται όλο και πιο…
Αντικείμενα για το σπίτι από πορσελάνη Η πορσελάνη…