Cheesecake ταρτάκια σε 15′

Facebook Twitter Email

Εδώ είμαστε! Μικρά cheese­cake για όσες είναι αρχάριες στον τομέα της ζαχαροπλαστικής αλλά προχωρημένες στις έξυπνες λύσεις ;)

cheesecake

Συνταγή για 24 μίνι cheesecake

Για την βάση από μπισκότο:
2 και 1/2 κούπες από μπισκότα μελιού (τύπου diges­tive)
10 κ.σ λιωμένο βούτηρο (χωρίς αλάτι)
1/4 κούπα ζάχαρη

Για το fill­ing:
230 ml cream cheese, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρύα κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Για γαρνιτούρα: 1 βαζάκι γλυκό κουταλιού κεράσι

 Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τη ζάχαρη και το cream cheese μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη. Τώρα στο μπολ του μίξερ βάλτε το 1/4 από την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε. Στη συνέχεια, ρίξτε και το υπόλοιπο.

Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Απλώστε το σε ένα ταψί. Με ένα ποτήρι “κόψτε” τη βάση από τα ταρτάκια σας.

Τώρα απλώστε το μείγμα με το cream cheese όμορφο τρόπο πάνω σε κάθε βάση από μπισκότο. Προσθέσετε στην κορυφή το κουταλάκι του γλυκού κεράσι και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Το σερβίρετε με καφέ ή καλύτερα το πάτε δώρο στις φίλες σας.

Δείτε ακόμα:



Leave a Reply


8 + 3 =