Το ΑΜΠΑΖΟΥΡ στην Ευριπίδου

Facebook Twitter Email

 Μερικά παλιά καταστήματα στο κέντρο αξίζουν. Αρκεί να έχετε όρεξη για ψάξιμο.

Επιστρέφοντας χθες το απόγευμα από την Μπιενάλε AGORA στο πρώην χρηματιστήριο, με μια ελαφριά απογοήτευση για την παρακμή στην οποία βρίσκεται ένα όμορφο κτίριο που θα μπορούσε εύκολα να γίνει ένα μοναδικό μουσείο μοντέρνας τέχνης τύπου Τate Lon­don, άρχισα να κατευθύνομαι στην οδό Ευριπίδου (κοντά στην Πλ. Κλαυθμώνος).

Εκεί ανακάλυψα το κατάστημα “AMΠΑΖΟΥΡ” με 60’s γραμματοσειρά στην πινακίδα σαν εκείνες από τις παλιές, ελληνικές ταινίες (μακάρι δλδ όλες οι πινακίδες στο κέντρο να ήταν στο ίδιο στυλ). Η βιτρίνα του old school καταστήματος θα μπορούσε να είναι ένα μικρό instal­la­tion τέχνης, με καταπληκτικά αμπαζούρ τοποθετημένα το ένα δίπλα ή πάνω στο άλλο. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα, είχε την καταπληκτική ιδέα να τα έχει αναμμένα. ‘Eτσι, το “ΑΜΠΑΖΟΥΡ” ξεχωρίζει από μακριά.

Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, τα αμπαζούρ του ΑΜΠΑΖΟΥΡ είναι μοναδικά, σαν props από φωτογράφιση του Τim Walker. Εάν αναζητάτε κάτι παρόμοιο για το φωτισμό του χώρου, σας τότε αξίζει να το επισκεφτείτε όπως και όλα τα μικρομάγαζα της περιοχής αυτής, τα οποία στο παρελθόν αποτελούσαν τη βασική αγοράς της πόλης.

 IMG_2503

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 6 = 7