Κρέμα με μπισκότο

Facebook Twitter Email

Η κρέμα Γιώτης με μπισκότο είναι ένα δροσερό κι εύκολο επιδόρπιο.

Κρέμα με μπισκότο

Η κρέμα Γιώτης είναι η αγαπημένη μου παιδική γεύση. Οταν θέλω να παρηγορήσω τον εαυτό μου, φτιάχνω μια τέτοια κρέμα από τα κλασικά, Ελληνικά μπλε φακελάκια του άνθους αραβοσίτου. Στα κέφια μου βάζω στο παιχνίδι και τα πτι-μπερ-γραμματόσημο κι έχω ένα ελαφρύ γλυκό.

Το φτιάχνω μόνο σε αυτούς που αγαπώ.

Θα χρειαστείτε:
3 πακέτα πτι-μπερ
Δύο φακελάκια κρέμα Γιώτης (όχι τη στιγμής. Καλύτερα αυτή που πρέπει να βράσετε) με γεύση βανίλια.
Λίγο κονιάκ
Ζάχαρη
Γάλα

Εκτέλεση: Βράζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες πίσω από το φακελάκι (με ζάχαρη και γάλα). Μόλις αρχίζει το μείγμα να πήζει, αρχίζετε να παίρνετε ένα-ένα τα μπισκότα, να τα βουτάτε σε ένα μπολάκι με γάλα και λίγο στο κονιάκ. Σε ένα ταψί αρχίστε να τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του ταψιού σας. Βάλτε από πάνω μία στρώση κρέμα και φυλάξτε λίγη ποσότητα. Βάλτε πάλι από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα και ξανά κρέμα.

Μετά τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει και σερβίρετε.

Δείτε ακόμα:



Leave a Reply


+ 6 = 13