Life coaching με την Σοφία Κουτσιανά

Facebook Twitter Email

Πήγα σε σεμινάριο της life coacher Σοφίας Κουτσιανά και έφυγα με χρήσιμα tips ευζωίας.

_MG_8538

‘Ενα από αυτά τα ανοιξιάτικα απογεύματα του χειμώνα της Αθήνας, έβαλα στόχο τα σεμινάρια της life coacher και δασκάλας της γιόγκα Σοφίας Κουτσιανά στο Apivita Expe­ri­ence Store.

Είχα παρακολουθήσει ομιλία της στο περασμένο Υogis & Friends του Μαΐου, εντόπισα ενδιαφέρον περιεχόμενο κι έτσι ήθελα σίγουρα να το κάνω ξανά.

Μαχητική εκ φύσεως, προσπάθησα να νικήσω την κίνηση των δρόμων και να φτάσω στην ώρα μου. Λογομάχησα με έναν οδηγό για το ποιος είδε πρώτος τη θέση παρκαρίσματος, άφησα μερικούς αναστεναγμούς για τα προβλήματα που είχα αντιμετωπίσει εκείνη την ημέρα και περπάτησα ως το Apivita Exper­ince Store σε μία Σόλωνος που από μικρή θυμάμαι ότι –ως δρόμος– έχει μία νευρικότητα.

Πρώτη ανακούφιση: οι μυρωδιές της Μεσογειακής φύσης στο χώρο. Nομίζω πορτοκάλι.

Δεύτερη. Μια θέση στο zen.

Λοιπόν,

Τα σεμινάρια life coach­ing είναι ένας είδος urban διαλογισμού που πιστεύω ότι χρειάζονται σε αυτή την πόλη. Είναι σαν να πατάς pause από το θόρυβο και για μία ώρα να δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να πολεμήσει το αίσθημα αγωνίας. Ακόμα είναι μία προσπάθεια να κλείσεις τα αυτιά σου στο θόρυβο και επιτέλους να αρχίσεις, έστω για λίγο, να αναπνέεις κανονικά.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο που παρακολούθησα με θέμα “Αναδιοργανώνω τη ζωή μου-προσαρμόζω του στόχους μου” επιχείρησε ένα δημιουργικό παιχνίδι εσωτερικότητας, χρησιμοποιώντας λέξεις. Λέξεις που σε τρομάζουν και λέξεις που σε ενθαρύνουν να γίνεις αυτό που θέλεις. Εκεί σε βοηθά να τις μαζέψεις μία-μία και φροντίζει να αποχωρήσεις έχοντας αρκετή τροφή για (θετική) σκέψη.

Και κάτι πολύ χρήσιμο. ‘Εμαθα μία τεχνική διαλογισμού η οποία πραγματικά σε οδηγεί σε ένα τόπο ηρεμίας που δεν είναι άλλος από το κέντρο των επιθυμιών σου.

Πως το κάνεις; Είναι απλό: Κλείνεις τα μάτια και αναπνέεις βαθιά με αργό, σταθερό ρυθμό (τόσες εισπνοές όσες και εκπνοές). Οραματίζεσαι τον εαυτό σου με όλες αυτές τις ιδιότητες, τα επίθετα και τους στόχους που θέλεις να γίνουν δικά σου (στόχοι). Τον τοποθετείς σε ένα σκηνικό και παρατηρείς τον εαυτό σου να βρίσκεται εκεί. Τέλος, ανοίγεις τα μάτια και τεντώνεσαι σαν μόλις να έχεις ξυπνήσει.

Σύμφωνα με την Σοφία Κουτσιανά, ο “διαλογισμός καρδιάς” εξασκεί τη συνείδησή σου να επικεντρώνεται σε θετικά συναισθήματα στόχους και επιθυμίες, αφήνοντας στην άκρη τα εμπόδια. Πολεμά την κορτιζόλη η οποία τα δημιουργεί.

‘Ετσι,

Εφυγα με τη σκέψη ότι μία κίνηση που σήμερα φαίνεται ασήμαντη, μπορεί αύριο να είναι ικανή να κινητοποιήσει κάτι μεγάλο και σπουδαίο.

‘Ακουγα περισσότερο αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω το υπόλοιπο της ημέρας και λιγότερο τον ενοχλητικό θόρυβο του δρόμου. ‘Ενιωθα καλύτερα.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους επόμενους κύκλους σεμιναρίων της Σοφίας Κουτσιανά καθώς και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το The APIVITA Expe­ri­ence Store, Σολωνος 6, Κολωνάκι, τηλέφωνο 2103640560 ή στο FB https://www.facebook.com

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + = 7