Τα μυστικά του detox: Eις To Βουνό Ψηλά Εκεί

Facebook Twitter Email

Το τσάι βουνού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και εχθρός του κρυολογήματος.

IMG_3962

Σε περίπτωση που σε ταλαιπωρεί κρυολόγημα ένα μόνο έχω να σου πω. Τσάι βουνού. Πρόκειται για ένα nat­ural βάλσαμο που ενδέχεται να σε κάνει έως και περδίκι.

Το τσάι βουνού θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το κρύωμα αλλά και να χαλαρώσεις μετά από μία ημέρα που το στρες χτύπησε υψηλά επίπεδα. Το Ελληνικό, Ελληνικότατο τσάι Βουνού είναι detox tip, φυσικό αντικαταθλιπτικό εάν έχεις τις μαύρες σου και γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακολογικές του ιδιότητες όπως (σημείωσε): αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιοξειδωτικές σε βαθμό αντίστοιχο του πράσινου τσαγιού, προστατευτικές στο γαστρεντερικό σύστημα και στα μιτοχόνδρια, ανοσοτροποποιητικές, αντιβακτηριδιακές, και ότι περιέχει ουσίες που αναστέλλουν την επαναπρόσληψη της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νορανδρεναλίνης (τάδε έφη wiki).

Info: Για να ξέρεις τι επιλέγεις από τα ράφια. Μάθε ότι οι τοπ ποικιλίες φύονται στον Ταΰγετο, την Εύβοια (τσάι από το Δέλφι), τον Όλυμπο, την Κρήτη και τον Παρνασσό (τσάι Βελουχιού). Στο Αpivita Expe­ri­ence Store (Σόλωνος 6 Αθήνα) θα βρεις εξαιρετικό βιολογικό (παρακαλώ) τσάι βουνού καθώς και σπάνιες ποικιλίες από μέλι-αμβροσία που του πάνε γάντι.

Το απόγευμα λοιπόν που νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα ζεστό αφέψημα και την ησυχία σου ετοίμασε ένα τσάι του βουνού.

‘Εχει και ιεροτελεστία.
Βράζεις λίγα κλωναράκια για 7′ το πολύ και στραγγίζεις το αφέψημα με σουρωτήρι. Αποκτά κορυφαία γεύση εάν προσθέσεις μία κουταλιά του γλυκού μέλι της αρεσκείας σου.

Τέλος, είναι ιδανικό για ζεν καταστάσεις, σε περίπτωση δηλαδή που θέλεις να βάλεις ένα detox ρόφημα στην καθημερινότητά σου το οποίο όμως να μην περιέχει τη διεγερτική καφείνη όπως π.χ το πράσινο τσάι.

Kαλό βράδυ

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 2 = 10