Νερό, σιλουέτα και ομορφιά

Facebook Twitter Email

Μας αρέσει το κολύμπι και το πως τρέχει το νερό πάνω μας. Γιατί όμως πρέπει να το πίνουμε κιόλας; Γιατί η σιλουέτα, η λάμψη του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των ματιών και των χειλιών οφείλεται στην κατανάλωση άφθονου νερου.

Από τον Γεώργιο Γερόπουλο.

 img-gisele1_141341964735

Καταναλώνοντας 2 μόλις λίτρα νερό την ημέρα, μεταβολίζουμε άμεσα το 13% των θερμίδων που έχουμε λάβει από όλες μας τις τροφές του 24ώρου. Έτσι τουλάχιστον διαβάζουμε στις έρευνες των πανεπιστημίων. Και δεν είναι γενικά και αόριστα αυτά τα αποτελέσματα. Γιατροί, διατροφολόγοι, και γυμναστές, έχουν απτά αποτελέσματα και συνέπειες από την περιορισμένη λήψη υγρών.

Γνωρίζω όμως εκ πείρας ότι οι περισσότερες γυναίκες αν δεν τις έχει συμβουλέψει ή προτρέψει κάποιος γιατρός, δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με το νερό. Ευτυχώς δηλαδή που πίνουν καφέ και αναψυκτικά, αλλιώς οι λιποθυμίες τους καλοκαιρινούς μήνες θα ήταν συχνές.

Όμως τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη. Πολλή ζάχαρη. Όση δεν μπορούμε να φανταστούμε. Και ναι μεν ένα κουταλάκι του γλυκού έχει μόλις 25 θερμίδες, αλλά τρία κουταλάκια που έχει κατά μέσο όρο ένα αναψυκτικό μας κάνουν 75 θερμίδες. Συν το λίπος του φρούτου που περιέχεται στα 200 ml που συνήθως έχουν οι συσκευασίες, συν ότι η ζάχαρη προσλαμβάνεται άμεσα από τον οργανισμό από το στομάχι και χωρίς την διαδικασία του μεταβολισμού μετατρέπεται χωρίς δεύτερη σκέψη σε λίπος. Το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο με αυτό του αλκοόλ. Πόντοι στην περιφέρεια και στην κοιλιά.

Τα προβλήματα που δημιουργεί η αφυδάτωση στον οργανισμό είναι τραγικά αλλά αυτά θα μας τα πεί κάποιος γιατρός. Σε αυτό το άρθρο θα περιοριστούμε στα θέματα ομορφιάς και ευεξίας. Να μας θυμίσω πως το 71% του όγκου μας αποτελείται από νερό, το οποίο βέβαια δεν μπορούμε να αντιληφθούμε παρά μόνο στις εκκρίσεις, (αίμα, δάκρυα και ιδρώτας που λέει και ο αοιδός) αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά γιατί το έχουμε διαβάσει τόσο πολύ που έχει χάσει το νόημά του.

Εγώ θα μας θυμίσω πως η λάμψη της επιδερμίδας, των μαλλιών, των νυχιών, των ματιών και των χειλιών οφείλεται στον καλό ύπνο και στο άφθονο νερό. Θα μας θυμίσω πως χωρίς καθόλου τροφή μπορούμε να επιζήσουμε για 50 περίπου ημέρες. Χωρίς νερό μόλις επτά (7). Για την ακρίβεια από τέσσερις έως δώδεκα ημέρες αναλόγως των συνθηκών. Αυτό οφείλεται στην γενετική ευαισθησία που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε σχέση με τους καταλύτες και τα μέταλλα που περιέχονται στο σώμα μας και κυρίως στο αίμα μας. Διαθέτουμε απειροελάχιστη ποσότητα από αυτές τις ουσίες σε μια εξωφρενικά λεπτή ισορροπία. Με ένα μικρογραμμάριο παραπάνω έχουμε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, με ένα μικρογραμμάριο λιγότερο δεν ζούμε. Και δυστυχώς δεν έχουμε τράπεζες αποθήκευσης από δαύτες όπως ας πούμε συμβαίνει με το λίπος. Αυτά τα μέταλλα λοιπόν και οι καταλύτες υπάρχουν μόνο στο νερό. Καθόλου αόριστη δεν είναι η έκφραση πως το νερό είναι πηγή ζωής. Ισχύει.

Όταν μειώνονται τα επίπεδα περιεκτικότητας των μετάλλων στο σώμα μας κάποια σημαντικά μας όργανα και αδένες αρχίζουν να υπερλειτουργούν ή υπολειτουργούν αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό. Σταματά η διαδικασία του μεταβολισμού, εμφανίζουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας γιατί ο οργανισμός μας προσπαθεί να μην αποβάλλει τίποτα, μήπως και βρει κανένα ξεχασμένο καταλύτη, –ξέρουμε που-, δεν ιδρώνουμε, με αποτέλεσμα την υπερλειτουργία των νεφρών, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι τοξίνες στο αίμα. Στη συνέχεια για να αποφύγει ο οργανισμός την δηλητηρίαση των κυττάρων από τις τοξίνες περιορίζει τις καύσεις των πρωτεϊνών και για να το πετύχει αυτό μειώνει τη πρόσληψη οξυγόνου. Λιποθυμικές τάσεις στον ορίζοντα, δύσπνοιες, εξάντληση, μείωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, έντονος πονοκέφαλος και κατάρρευση.

Αν μπορούμε, ας φανταστούμε ότι αυτό συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα σε ένα 24ωρο. Είναι αλήθεια πως αυτές οι μικροδυσλειτουργίες που αισθανόμαστε μέσα στη μέρα μπορεί να οφείλονται και στην περιορισμένη λήψη νερού.

Συμπερασματικά, είναι καλό να βρούμε ένα τρόπο να μας αρέσει το νερό.

Ίσως να το πίνουμε πιο ευχάριστα με μια φέτα λεμόνι, ίσως να μας αρέσει το ανθρακούχο, το μισό μισό, το πολύ παγωμένο, το επώνυμο. Πάντως επιβάλλεται για την υγεία μας και για την ομορφιά μας να πίνουμε κατ’ ελάχιστο 2 λίτρα (8 ποτήρια την ημέρα) σκέτο νερό ημερησίως πέραν των άλλων υγρών που καταναλώνουμε. Ίσως ένα οικονομικό γκάτζετ όπως είναι ένα θερμός του ενός λίτρου να μας βοηθήσει. Θα έχουμε στο νου μας πως πρέπει να το γεμίσουμε και να το αδειάσουμε –μέσα μας– δύο φορές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μπορεί να είναι όσο κοριτσίστικο θέλουμε. Ροζ, πουά, με φιόγκους. Αρκεί να το έχουμε πάντοτε μαζί μας. Το καλοκαίρι ευτυχώς συνεχίζεται. Θα σας αναγνωρίσω στις πλαζ από τη λαμπερή σας επιδερμίδα.

Σας φιλώ θερμά.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 1 =