Πως να ξαναβρεις τη φόρμα σου μετά τις γιορτές

Facebook Twitter Email

Δύσκολη η επιστροφή στα γυμναστικά σου καθήκοντα. Δύσκολη αλλά και γλυκιά.

Health-tips-2-Vogue-3Jan14-Sarah-Maingot_b

Δύο του μήνα σήμερα. Τα fes­tiv­i­ties τελειώνουν και φέτος το έχεις σκοπό να μην παραλείπεις ποτέ τη yoga πρακτική σου.

Σκοπό το έχεις, πράξη πως το κάνεις;

Συμβαίνει σε όλους. Πάντα η απογευματινή ραστώνη είναι πιο γλυκιά από δύο ώρες προσπάθειας στο yoga mat και έτσι ψάχνω τρόπους να με κάνουν να διαλέξω από τα δύο το δεύτερο και να μπω πάλι σε πρόγραμμα.

Πιστεύω πως μετά από εορταστικές περιόδους στο δρόμο της άσκησης επιστρέφεις βάζοντας τον εαυτό σου σε ένα πιο ολιστικό υγιεινό τρόπο ζωής που σε επαναφέρει σταθερά και ομαλά στην γλυκιά καθημερινότητα.

Voila

Βάλε ένα φρένο στα ξενύχτια. Μείωσε την καφεΐνη και βάλε ξανά τον εαυτό σου σε ένα ποιοτικό οκτάωρο ύπνο. Kάθε μέρα και μια ώρα πιο νωρίς για ύπνο θα κάνει διαφορά.

‘Αρχισε να αποσύρεις σιγά-σιγά από το οπτικό σου πεδίο τους γλυκούς πειρασμούς των γιορτών, εδέσματα, αλκοόλ.

Ζυγίσου. Πρέπει πάντα να ξέρεις το βάρος σου.

Bάλε τον εαυτό σου πίσω στη λογική της σωστής διατροφής. Αυτό θα σε βοηθήσει άμεσα να νιώσεις ευεξία. Με άλλα λόγια ένα μικρό detox θα σε παρακινήσει να θέλεις να επιστρέψεις στην άσκηση ως μέρος μια καλή συνήθειας που σου κάνει καλό. Αυτό σημαίνει λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά και περισσότερα φρούτα, λαχανικά και νερό.

Κάνε λιγότερες τοξικές σκέψεις.

Βάλε στη διατροφή σου αντιοξειδωτικά όπως το ζεστό πράσινο τσάι ή τα ρόδια που είναι και η εποχή τους.

Φτιάξε όντως στο χαρτί (ή έστω στο μυαλό σου) αυτούς του περιβόητους στόχους της νέας χρονιάς. Σε έναν από αυτούς πρέπει να είναι και το πόσο πιστή οφείλεις φέτος να είσαι στην αγαπημένη σου άσκηση.

Κάνε το πρόγραμμα του γυμναστηρίου ευαγγέλιο. Να ντύνεσαι αρκετή ώρα πριν το μάθημα. Φόρα ακόμα και τα παπούτσια σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αφήσεις περιθώρια στον εαυτό σου να κάνει κοπάνα!

Φύγε από το σπίτι ακόμα και εάν νιώθεις πιο τεμπέλα από ποτέ. Αρκεί να σκεφτείς πόσο καλύτερα θα νιώσεις μετά.

Μερικές κινήσεις και… επιστρέφεις στα καθήκοντα πιο ανανεωμένη και δυνατή.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 4 = 5