Το πλέξιμο είναι αντικαταθλιπτικό

Facebook Twitter Email

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα γινόταν αυτή η μεγάλη επιστροφή σε παραδοσιακές, οικιακές ασχολίες όπως το πλέξιμο…

Οι βελόνες πιάνουν δουλειά! Ανάθεμα την οικονιμική κρίση, trend– είναι –θα περάσει ή ένας δημιουργικός τρόπος εκτόνωσης;

πλέξιμο

H Lind­sey Wix­son με το πλεκτό της στα παρασκήνια του show της Chanel/Spring 2013.

Η αγαπημένη ασχολία της Audrey Hep­burn στα παρασκήνια των ταινιών ήταν το πλέξιμο. Είναι άλλωστε άπειρες οι φωτογραφίες όπου μπορείς να την βρεις με το πλεκτό στο χέρι!

πλέξιμο

Η old school αυτή ασχολία που αγαπούσε η πιο chic lady της έβδομης τέχνης, επιστρέφει δυναμικά. Απόδειξη, η ύπαρξη όλων και περισσότερων site με DIY οικιακές ασχολίες αλλά και το λαμπρό παράδειγμα των top mod­els που περιμένουν καρτερικά την έναρξη των fash­ion shows, με το κέντημα ανά χείρας.

OMG! Τι συμβαίνει; Είχαν δίκιο οι γιαγιάδες μας που θεωρούσαν το πλέξιμο must τεχνική που μία γυναίκα πρέπει να κατέχει; Μήπως (θέε μου!) η οικονομική κρίση μας επιστρέφει σε ασχολίες που προορίζονται για να σκοτώνουν το χρόνο μας;

Ladies ψυχραιμία. Κανείς δε θέλει να μας γυρίσει στο κέντημα /πλέξιμο, ούτε είναι το επόμενο skill που πρέπει να προσθέσουμε στο CV μας κάτω από την κατηγορία “Πτυχία και Ξένες γλώσσες”.

Ναι, το πλέξιμο επιστρέφει –και σύμφωνα με τους life coach­ers καλά κάνει.

Ο λόγος είναι καθαρά ψυχοθεραπευτικός.
Το πλέξιμο που αγαπούσε τόσο πολύ η Audrey και γενικά οι οικιακές τέχνες (πλέξιμο, κέντημα και αγγειοπλαστική) βοηθούν σύμφωνα με τους ειδικούς στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ο λόγος απλός αλλά και σύνθετος (η διαδικασία επηρρεάζει θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου). Το σίγουρο είναι ότι κρατά το μυαλό σου απασχολημένο, γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο ή ένα διάστημα έντονης αμηχανίας με κάτι δημιουργικό.

Πάρε λοιπόν ξανά στα χέρια τις βελόνες γιατί κάτι παραπάνω ήξεραν οι γλυκιές μας γιαγιάδες…

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 3 = 12