Μη μου την Oja τάραττε

Facebook Twitter Email

Σύμφωνα με την αγιουβέρδα όταν η ότζα είναι αδύναμη τίποτα δεν πάει καλά.

farrah-fawcett-charlies-angels-hair

Far­rah Fawcett

Ολίγα σανσκριτικά.

Η ότζα είναι η απόλυτη ζωτική ενέργεια που πηγάζει από τα ντχαάτου.

Σύμφωνα με την αγιουβερδική σοφία , οκτώ σταγόνες ότζα βρίσκονται στην καρδιά αν και θεωρητικά –λένε– δεν έχει μορφή (αυτό που μου αρέσει περισσότερο απ΄όλα). Διαπερνά το σώμα και το μυαλό και τους δίνει ζωή.

Όταν είναι αδύναμη αρρωσταίνουμε και όταν δυναμώνει θεραπευόμαστε.

Η ότζα μεταμορφώνεται σε θέτζα. Όταν η θέτζα είναι ισχυρή, έχουμε ζωτική ενέργεια και μεγάλη αντοχή. Όταν βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα έχουμε μια γενική αδυναμία και προδιάθεση για ασθένειες.

Η ότζα είναι η κύρια ενέργεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα μάλιστα με την αγιουβερδική ιατρική αποτελεί τη λύση για ανιάτες ασθένειες που η Δυτική ιατρική δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς η ότζα ελαττώνεται όσο μεγαλώνουμε. ‘Ετσι ο θυμός, το άγχος, η υπερβολική θλίψη, η πείνα και η έλλειψη χαλάρωσης  προσπαθούν να κυριεύσουν το μυαλό και το σώμα. Aντιστεκόμαστε!

Πως να βελτιώσετε την ότζα

Ξεκινήστε από το μυαλό αφού από εκεί ξεκινούν όλα. Μέσα στη μέρα βρείτε τη στιγμή και τον τρόπο να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να διαλογιστείτε. Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και στην εκπνοή διώξτε την αρνητική ενέργεια με την οποία σας φόρτωσε κάποιος, κάτι, κάπου.

Ανεβάστε τη δύναμή σας με τη ζωτική σας ενέργεια με πρακτικές όπως η γιόγκα και καθιστός διαλογισμός που αυξάνουν την ότζα του σώματος.

Βάλτε την ότζα στο πιάτο σας. Πείτε ‘non merci” σε καφέ, ποτό και αλκοόλ (αρχικά). Βάλτε στη διατροφή σας τροφές όπως σπαράγγια, γάλα, βούτυρο, κρόκος σαφράν (καρύκευμα στο οποίο η αγιουβερδική ιατρική επενδύει πολλά).

Πείτε “αυτό το απόγευμα δε θα αφήσω τίποτα να ταράξει την ότζα μου”

Φιλιά

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


4 + 2 =