Πήγα και είδα: Mαθήματα Κλασικού Ινδικού Χορού που γυμνάζουν όλο το σώμα

Facebook Twitter Email

Χάρε Κρίσνα! H Zωή Γκόρου έμαθε ότι ο Ινδικός χορός Kathak σε γυμνάζει με τρόπο μαγικό.

IMG_3274

Στην Αιόλου 43 στο Μοναστηράκι, στη μέση ενός πολύβουου δρόμου με ρεστοράν και καφέ υπάρχει μία zen όαση.

Απέδειξε στον εαυτό σου πόσο αποφασισμένη είσαι να κάνεις μία σημαντική βελτίωση στον εαυτό σου και χτύπα το κουδούνι του Bha­vana Yoga Cen­ter. Στον 3ο όροφο θα βρεις μία σχολή yoga αφιερωμένη να υπηρετήσει την φιλοσοφία και την κουλτούρα της ασκώντας (πάντα) το σώμα μαζί με το μυαλό.

Κάθε Τρίτη μάλιστα οργανώνουν ενδιαφέροντα θεματικά μαθήματα. Αυτή την Τρίτη θα φιλοξενούν την ταλαντούχα και συμπαθέστατη δασκάλα και χορεύτρια Ινδικού Κλασικού Χoρού Kathak Χριστίνα Ζάννη που σε δύο συναντήσεις αναλαμβάνει να μας  συστήσει με τη μαγεία του. Σύμφωνα δε με τους yoga experts, ο κλασικός Ινδικός χορός γυμνάζει δυναμικά όλο το σώμα από τη στιγμή που όλο το σώμα ενεργοποιείται για να εκφάσει σκέψεις και συναισθήματα.

IMG_3299

IMG_3300

IMG_3301

Το Σάββατο παρέβλεψα τη κλασική βόλτα στα μαγαζιά και επισκέφτηκα το Bha­vana Yoga Cen­ter για να δω μία παράσταση της Χριστίνας Ζαννή. Εκεί είδα πως μία χορεύτρια κατάφερε να γεμίζει με ενέργεια ένα μεγάλο χώρο και να διηγηθεί  σκηνές από την ινδουιστική μυθολογία, ερωτικές ιστορίες και κεφάλαια της μυθολογίας της χώρας.

Το Kathak χρησιμοποιεί όλο το σώμα. Από τα χέρια που μιλούν, τα πέλματα που φορώντας κουδούνια υποδηλώνουν συνέχεια την παρουσία τους στη γη, έως και τις βλεφαρίδες των ματιών.

Δείτε το βίντεο, για να πάρετε μια γεύση.

  • Το Κατάκ είναι ένα από τα οκτώ είδη κλασικού ινδικού χορού και ανήκει στην κλασική μουσική παράδοση της βόρειας Ινδίας. Η ρίζα της λέξης Κατάκ είναι η σανσκριτική λέξη –Κάτα, που σημαίνει ‘’ιστορία’’, ενώ Κατάκα ονομάζονταν οι αφηγητές ιστοριών, μύθων και επών, αντίστοιχοι των ελλήνων ραψωδών.

Όλοι οι λαοί έχουμε κοινά.

INFO: Μαθήματα θα γίνουν τη Τρίτη 20/01 και 27/01, 18.00 –19.45.

Βha­vana Yoga Center

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


5 + 2 =