‘Ενα πράσινο τσάι παρακαλώ

Facebook Twitter Email

Πίνοντας πράσινο τσάι καίμε περισσότερες θερμίδες.

Από το Γεώργιο Γερόπουλο

tumblr_n7sx92jQS21qgwg3do1_500

Πολλές έρευνες από αυτές που έχουν διενεργήσει φοιτητές των απανταχού μικρών και μεγάλων Πανεπιστημίων, –μου αρέσει να διαβάζω τα ονόματα πολλών τέτοιων ιδρυμάτων και να γκουγκλάρω την ύπαρξή τους– έχουν αποδείξει πως το πράσινο τσάι διαθέτει φαινόλες που από μόνες τους αλλά και στην ένωσή τους με άλλες ουσίες δημιουργούν χημικούς δεσμούς που με τη σειρά τους έχουν αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ΟΚ, αλλά κάτι τόσο αόριστο δεν μου αρκούσε ως δικαιολογία, για να εντάξω στη λίστα με τα αγαπημένα μου ροφήματα το πράσινο τσάι. Έπρεπε να διαβάσω για μια πιο καινούρια έρευνα που ισχυρίζεται πως οι φαινόλες ενεργοποιούν κάποιες επινεφρίνες που είναι υπεύθυνες για τον μεταβολισμό και ανήκουν στην κατηγορία των ντοπαμινών που είναι με τη σειρά τους υπεύθυνες για την διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος και την καύση θερμίδων.

Αυτό λοιπόν το “καύση θερμίδων” ενεργοποίησε το ενδιαφέρον μου για το πράσινο τσάι και ψάχνοντας βρήκα μια έρευνα που ισχυρίζεται πως δύο κούπες των 200 ml ημερησίως, αρκούν για να κάψουμε 60 θερμίδες ακόμα κι αν δεν κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας ούτε πόντο μακριά από τον καναπέ.

Πήρα λοιπόν το κομπιουτεράκι και υπολόγισα πως αφού στο τζόκινγκ “καίω” 75 θερμίδες το χιλιόμετρο, αν πιω 500 ml πράσινο τσάι επί του καναπέως, είμαι μια ή άλλη. ‘Ετσι ανακάλυψα ένα νέο κόσμο. Τις εξαιρετικές ποικιλίες και γεύσεις του πράσινου τσαγιού. Χαρακτηριστικά, αξίζει να δοκιμάσετε τα φακελάκια με πράσινο τσάι Gun­pow­der, ή αυτό με το γιασεμί της LIPTON που βρίσκουμε παντού, ακόμα και στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Τίποτε καλύτερο για να υποδεχθείτε τα πρωτοβρόχια.

Να έχετε ένα απολαυστικό ΣΚ.

ΥΓ: Τίποτα από τα ανωτέρω να μην ισχύει, το σίγουρο είναι πως 500 ml πράσινου τσαγιού δεν έχει καθόλου θερμίδες, μας συντροφεύει μια χαρά στην παρέα, στις μοναχικές μας στιγμές, στη γιόγκα, στο τζόγκινγκ. Εχει στυλ, όμορφα αξεσουάρ με μαντεμένιες τσαγιέρες και κούπες πορσελάνινες, εξωτικές, χουχουλιαστές.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


5 + 6 =