Ομμμμ.… Ο διαλογισμός βοηθά στην απώλεια βάρους

Facebook Twitter Email

Εφόσον οι καύσεις χρειάζονται οξυγόνο για να συντελεστούν, επόμενο είναι οι αναπνευστικές ασκήσεις της γιόγκα που στόχο έχουν την οξυγόνωση του αίματος να βοηθούν στην καύση των θερμίδων.

EAT

H Julia Roberts στην ταινία Eat, Pray, Love

rightway_TITLE

Αυτό είναι γνωστό και το έχουμε ξαναγράψει πως η γιόγκα βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατηγορία των αθλημάτων που καίνε πολλές θερμίδες. Μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τη καύση των 600 θερμίδων την ώρα. Μετρημένες από τους ειδικούς, ανάλογα φυσικά με το είδος της γιόγκα και τις ικανότητες του γυμναστή στο να χειρίζεται τα σώματα που «εργάζονται» μαζί του.

Μετά όμως το μάθημα τι γίνεται; Και πάλι μας λένε τα γνωστά άγνωστα πανεπιστήμια που ευτυχώς μετρούν αυτά τα πράγματα, πως αν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μία ώρα εντατικής γιόγκας και έχουμε πετύχει έστω κάποια δευτερόλεπτα διαλογισμού, μετά το μάθημα αργούμε πολύ να πεινάσουμε. Και όταν κάποια στιγμή βρεθούμε αντιμέτωπες με το ανοιχτό ψυγείο, θα είμαστε πολύ συγκρατημένες, ή θα μπορούμε τουλάχιστον να διαχειριστούμε την όποια λαιμαργία μας. Με λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα διαλογισμού φυσικά.

Στο επόμενο μάθημα γιόγκα πηγαίνουμε λοιπόν συγκεντρωμένες και δεν αισθανόμαστε αμήχανα την ώρα του διαλογισμού. Συμμετέχουμε και προσπαθούμε να «χαθούμε» έστω λίγα δευτερόλεπτα. Λίγη αυτοσυγκέντρωση μόνο καλό θα μας κάνει. Γιατί η απώλεια βάρους δεν συμβάλλει μόνο στην αυτοπεποίθηση αλλά και στην υγεία. Η καλή μας υγεία κάνει καλό σε μας και τους γύρω μας. Ομορφος κόσμος, σέξι, αγγελικά πλασμένος. Σας αγαπώ.

5059970091_487c1d72e9_o

tumblr_lvpmspXpwN1r66w8uo1_500

Art­work by umi­verse on line store

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


5 + = 6