Γιατί δεν θέλω να χάνω μάθημα yoga

Facebook Twitter Email

Ο Γεώργιος Γερόπουλος δοκίμασε και μας προτείνει 4 είδη yoga που καίνε θερμίδες σμιλεύουν το σώμα και τονώνουν την αυτοπεποίθηση.

WhiteBuddha-looking-down-Brayn-Flickr

Πολύ μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας τις καλές μου στιγμές, ορισμένα γεγονότα που με εντυπωσιάζουν και πιστεύω πως αξίζει να τα δοκιμάσετε. Λοιπόν, αν και γυμνάζομαι συστηματικά, με πέντε χιλιόμετρα τρέξιμο κάθε μέρα, κοιλιακούς, βάρη, λάστιχα και διατάσεις πριν και μετά την άθληση, τη γαλήνη που αισθάνομαι μετά από μιάμιση ώρα vinyasa yoga δεν την είχα βιώσει ποτέ ξανά. Επίσης, διαπίστωσα πως παρά την συστηματική άθληση δεν γνώριζα πως τα γόνατα μου είναι «κλειδωμένα». Σε κάποιες ασκήσεις αισθάνομαι πως οι τένοντες μου θα σπάσουν αν δεν λυγίσω έστω ελάχιστα τα γόνατα. Εντύπωση από την άλλη μου κάνει πως είμαι το μόνο αρσενικό στα μαθήματα yoga, όπως και το ότι οι περισσότερες κοπέλες είναι πολύ άνετες ακόμα και σε ασκήσεις που χρειάζονται πολύ ισορροπία, τεχνική ή μυική δύναμη και αυτές πολύ τις θαυμάζω.

Tree-of-Yoga

Υποθέτω πως οι περισότεροι άντρες νομίζουν πως η yoga είναι πολύ ήπια για τα μέτρα τους. Ισως για αυτό οι δύο μοναδικοί άρρενες που συναντώ σε μάθημα είναι σε ένα πολύ αεροβικό πρόγραμμα που στο Zen me το λένε “body art” και είναι στην ουσία χορευτική γιόγκα. Πολύ τέλειο.

Από τα σημαντικότερα που αποκομίζω στα μαθήματα yoga είναι η διάθεση που έχουν οι δάσκαλοι για να μεταδόσουν σε εμάς τη γαλήνη τους, η κατανόηση που δείχνουν στην αδυναμία μας ή την οκνηρία μας, η υπομονή με την οποία χειρίζονται τόσους διαφορετικούς ανθρώπους και η δύναμη που διαθέτουν ώστε κάποια στιγμή να μας συντονίζουν και να καταφέρνουν να λειτουργούμε ομαδικά, αποτελεσματικά, λυτρωτικά.

Προφανώς θα υπάρχουν πολλές σχολές, αρκετοί άξιοι άνθρωποι ανά τον κόσμο που διδάσκουν σωστά, αλλά εγώ θα σας περιγράψω τις εμπειρίες με τους δικούς μου δασκάλους από το Zen me, γιατί με αυτούς μόνο έχω κάνει yoga. Και δεν είναι διαφημιστικό το post.

Η Ελένη Ζωιοπούλου διδάσκει basic yoga. Γαλήνη, αρμονία, πλαστικότητα. Τρομερή αίσθηση στο σώμα την επόμενη μέρα. Δεν θέλω να τελειώνει το μάθημα. Θα ήθελα να είναι δίωρο. Και κάθε μέρα.

Ο Θάνος Παππάς διδάσκει hatha yoga. Στο μάθημά του αποκλείεται να μπορέσετε να σκεφτείτε κάτι άλλο πέρα από τις ασκήσεις. Ούτε ένα δευτερόλεπτο. Θα χρειαστείτε την κάθε σας αναπνοή για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις γρήγορες εναλλαγές των ασκήσεων. Χαίρομαι όταν τελειώνει το μάθημα γιατί είμαι εξαντλημένος, αλλά την επόμενη ημέρα θέλω να το επαναλάβω.

Η Νικόλ Κάτσαρη διδάσκει vinyasa yoga με έμφαση στις αναπνοές. Διατηρεί ρυθμό και μεταδίδει μια γλυκύτητα στο μάθημα. Μετά από κάθε μάθημα θέλω να πάω σπίτι να επαναλάβω τις ασκήσεις με την ελπίδα πως θα βελτιωθώ. Δεν καταλαβαίνω πως περνάει η μιάμιση ώρα. Eπιπλέον κάνει μάθημα με μουσικό χαλί του Dead Can Dance κάτι πιο διαφορετικό από το σιτάρ.

 

 Η Σοφία Μυρισιώτη διδάσκει body art train­ing. Ελληνιστί, ένας συνδυασμός yoga και χορού. Δυνατή μουσική, ρυθμός, ταχύτητα, αναπνοές, ελαστικότητα, αντοχή. Απλά υπέροχο. Και κουραστικό. Αλλά υπέροχο. Την άλλη μέρα είμαι ένας άλλος άνθρωπος.

Αυτά για την ώρα. Θα σας ενημερώσω για ότι νεότερο αποκομίσω από τη yoga. Μην το σκέφτεστε, αρχίστε τα μαθήματα σήμερα. Οσο για το κόστος, θα σας στοιχίσει το κάθε μάθημα σχεδόν όσο ένας καφές. Πληροφορίες για τη δική μου σχολή στο www.zenme.gr

mainstudio1

Δοκιμάστε, τολμήστε, μη πετάτε τον χρόνο. Αδράξτε τον. Θέλω να συναντηθούμε σε ένα ξύλινο πάτωμα, να είστε ξυπόλητες κι αν δεν έχετε στρωματάκι δεν πειράζει, θα σας δανείσω το δικό μου. Σας φιλώ.

Yoga fan?

Πρώτη φορά yoga

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + 9 =