Αρνητικές θερμίδες στην παραλία;

Facebook Twitter Email

Ο Γεώργιος Γερόπουλος μας λέει ότι οι επιστήμονες απεφάνθησαν: υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες και η όλη έρευνα έχει βάση και υπέδαφος!

tumblr_mutgy7Jcw51rhcdszo1_1280

Όταν καταναλώνουμε τροφές που έχουν πολύ λίγες θερμίδες όπως είναι το καρότο και το μπρόκολο, ο οργανισμός μας “καίει” περισσότερες θερμίδες για τον μεταβολισμό τους από αυτές που τελικά λαμβάνει από την πέψη τους.

Συγκεκριμένα ένα μεσαίο μεγέθους καρότο μας δίνει περίπου 30 θερμίδες, ενώ ο οργανισμός μας καταναλώνει 80 ολόκληρες θερμίδες για να το μεταβολίσει, άρα στο τέλος είμαστε 50 θερμίδες μείον.

Bel Air Hotel,1953

Από αύριο λοιπόν κιόλας το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πηγαίνω στην παραλία με το ταπεράκι μου, στο οποίο θα έχω κομμένα σε ροδέλες δύο ωμά καρότα κατά προτίμηση βιολογικά, που θα μασάω πολύ αργά την ώρα που με πιάνει εκείνη η μανία για παγωτό ή αναψυκτικό. (Πασπαλισμένα με λίγο αλάτι Ιμαλαΐων και ζουμί από μισό λεμόνι για να μη μαυρίζουν γίνονται ακόμα πιο νόστιμα).

Σημειωτέον πως βοηθούν στο μαύρισμα γιατί βοηθούν την άμυνα του οργανισμού στα ηλιακά εγκαύματα, βελτιώνουν την όραση, μειώνουν το στρες λόγω του εσωτερικού θορύβου που παράγουν κατά την μάσηση, ενώ διαθέτουν τέτοιου είδους φυτικές ίνες που απορροφούν ποσότητα νερού πολλαπλάσια του βάρους τους, δημιουργώντας αίσθηση κορεσμού.

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου (και του παχέος), ενώ είναι ασπίδα του οργανισμού για ασθένειες των δοντιών όπως η περιοδοντίτιδα. Επίσης εκτός από τις φυσικές αφροδισιακές ιδιότητες που διαθέτουν είναι και θαυμάσιοι λιποδιαλύτες. Πράγμα που σημαίνει πως μειώνουν και την κυτταρίτιδα.

Οκ, κορίτσια, αφήστε κανένα καρότο και για τον συντάκτη.

Σας φιλώ και καλές καροτο-διακοπές.

Γ.Γ

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 4 =