Νέο άθλημα, λιγότερο βάρος

Facebook Twitter Email

Ο Γεώργιος Γερόπουλος μας προτείνει αυτή τη σεζόν να χάσουμε βάρος αλλάζοντας απλά τρόπο άσκησης.

Marilyn-Monroe-Headstand-Shirsasana-II

Είναι βασικό να πιάνουμε τους στόχους μας. Να αποκτούμε ένα καλό επίπεδο σε κάποιο άθλημα που μας αρέσει και μας γυμνάζει. Πρόσφατες έρευνες όμως –από τα γνωστά/άγνωστα πανεπιστήμια διεθνούς φήμης– απέδειξαν πως όταν παύει ένα άθλημα να μας κουράζει ή απλώς πετυχαίνουμε τα ίδια αποτελέσματα με πολύ λιγότερη προσπάθεια, χρειαζόμαστε αλλαγή.

Όταν ξεκινάμε, επί παραδείγματι, το τζόκινγκ, στα 3 χιλιόμετρα νομίζουμε πως δεν έχουμε άλλη ανάσα, πως θα πάθουμε συγκοπή. Αλλά μετά από ένα μήνα καθημερινής προπόνησης, τα 5 χιλιόμετρα συνεχόμενου τρεξίματος μας φαίνονται αρκετά cool.

Όταν διαπιστώσουμε λοιπόν πως έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο, πως λιγάκι βαριόμαστε, πως οι συγκινήσεις δεν έχουν πια την ίδια διάρκεια, πως ξεχνάμε να κάνουμε διατάσεις και δεν “πιανόμαστε” την άλλη μέρα, τότε ήρθε η ώρα να προσθέσουμε ένα νέο άθλημα στη ζωή μας. Το οποίο μπορεί να γίνει μόνιμο για κάποιο διάστημα ή να εφαρμόζεται παράλληλα με το άθλημα που ήδη κάνουμε. Παράδειγμα: Τρεις φορές τζόγκινγκ και τρεις φορές ποδήλατο, κάθε εβδομάδα. Ή τρεις φορές πιλάτες, δύο γιόγκα και μία ποδήλατο.

Αυτό χρειάζεται να το κάνουμε για να ενεργοποιούμε και άλλες μυϊκές ομάδες που “τεμπελιάζουν” όταν συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια άσκηση. Τα αποτελέσματα της τεμπελιάς τα ξέρουμε πολύ καλά: Αύξηση του σωματικού βάρους, καινούργια παχάκια σε σημεία που καθόλου δεν θέλουμε να εμφανιστούν.

Το μυστικό είναι να μην βλέπουμε ως αγγαρεία την γυμναστική. Να έχουμε βρει τι μας πηγαίνει, τι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας, σε ποιό γυμναστήριο μας αρέσει το περιβάλλον, ποιο άθλημα μας γεμίζει, ποια δραστηριότητα μας ηρεμεί, ποιο σπορ μας κάνει να θέλουμε να το επαναλάβουμε με όρεξη και την επόμενη μέρα.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε, να χύσουμε πολύ ιδρώτα. Οι κόποι μας όμως στο τέλος θα ανταμειφθούν, η ψυχική μας υγεία θα απογειωθεί και το σώμα μας θα παραμένει φιτ και σέξι.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


8 + = 16