Mυρίζεις μπαλαρίνα

Facebook Twitter Email

To άρωμα της Repetto ήρθε στην πόλη μας.

Εάν επιχειρούσαμε να μιλήσουμε για τα βασικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ του γαλλικού στυλ, τότε θα έπρεπε να εντάξουμε ένα ζευγάρι μαύρες μπαλαρίνες της Repetto. Kι ένα άρωμα.

Μια φορά κι έναν καιρό…

 Η προσωποποίηση της γαλλικής παράδοσης, ο οίκος Repetto, ιδρύθηκε το 1947, όταν η Rose Repetto αποφάσισε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι παπούτσια για το γιο της, τον χορευτή και χορογράφο Roland Petit. Όλοι οι χορευτές στην όπερα γοητεύτηκαν από αυτά τα παπούτσια, τα οποία ήταν ραμμένα στο χέρι χρησιμοποιώντας την περίφημη τεχνική «μια βελονιά μπρος, μια πίσω», και ήρθαν να πάρουν τα δικά τους παπούτσια δημιουργημένα από τη Rose Repetto, το μόνο άτομο που κατανόησε πραγματικά τις ανάγκες τους.
Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, το 1956, η Brigitte Bar­dot της έδωσε μια πολύ ειδική παραγγελία, όταν ετοιμαζόταν να γυρίσει την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα». Η ηθοποιός που υποδυόταν μια νεαρή χορεύτρια ονειρεύτηκε ένα υβριδικό παπούτσι που θα προσέθετε κομψότητα στα βήματά της.

brigitte-bardot-01
Η Rose Repetto στη συνέχεια δημιούργησε τις μπαλαρίνες Cen­drillon που έγιναν θρύλος χάρη στην ταινία του Roger Vadim. Τρία χρόνια αργότερα, η πρωτοφανής επιτυχία του μπαλέτου και των παπουτσιών των μπαλαρίνων οδήγησε την κυρία Repetto να ανοίξει μια επώνυμη bou­tique στο νούμερο 22 στη Rue de la Paix στο Παρίσι, δίπλα από την Όπερα Palais Garnier.

559307_10151822513152488_1987196452_n

Η βιτρίνα του οίκου Rep­peto στη Rue de la Paix δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Οι Mau­rice Béjart, Rudolf Nureyev, Car­olyn Carl­son και όλοι οι κορυφαίου χορευτές έσπευσαν εκεί, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο διαβόητα σημεία της περιοχής. Το 1970, ο τραγουδιστής Serge Gains­bourg έκανε το παπούτσι Zizi – το οποίο δημιουργήθηκε από τη Rose Repetto για τη νύφη της Zizi Jean­maire – το χαρακτηριστικό υποδήμά του. Ήταν ένα βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας του και κατανάλωνε μια εκπληκτική ποσότητα κάθε χρόνο, ώσπου τελικά να γίνει πρεσβευτής για τον οίκο Repetto.
Μετά από μια περίοδο αφάνειας, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο οίκος Repetto ανέκτησε το κύρος του χάρη στον Jean-Marc Gaucher, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου το 1999.

Dorothee Gilbert - 2

Η Dorothée Gilbert, Κεντρική Χορεύτρια της Εθνικής Όπερας του Παρισιού, είναι πρέσβειρα του οίκου Repetto από τον Ιανουάριο του 2012.

Dorothee Gilbert - 3

Repetto - Danse - 5

Repetto - Danse - 1

27893_10151539349112488_285821184_n

Η μπουτίκ επιδεικνύει επίσης μια συλλογή δερμάτινων προϊόντων, καθώς και κάτι καινούργιο: μια prêt à porter συλλογή που θα αποτελείται από είκοσι κομμάτια. Είναι μια σύγχρονη παραλλαγή στο θέμα του χορού, που συνδυάζει πλεκτά με κοντές φαρδιές φούστες, χίλια φύλλα επίστρωσης από ύφασμα ή καθαρές γραμμές κάτω από το γόνατο. Τέλος, έχει πια το δικό της άρωμα.

Repetto - Packshot EDT- 4

Θα το βρείτε αποκλειστικά στα καταστήματα Galerie de Beauté. Aκόμα, αξίζει να επισκεφτείτε το επίσημο site της Rep­peto. 

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


4 + = 12