Eternal Flame

Facebook Twitter Email

Ερωτισμός, δύναμη, έμπνευση: Αυτές είναι διασημότερες κοκκινομάλλες όλων των εποχών.

Το κόκκινο χρώμα μαλλιών είναι το σπανιότερο στο ανθρώπινο γένος.

‘Ετσι, από σεβασμό και φόβο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θυσίαζαν τις γυναίκες με πυρόξανθη κόμη στο θεό Όσιρι ενώ στον Μεσαίωνα τις θεωρούσαν μάγισσες. Οι κοκκινομάλες επιστρέφουν για εκδίκηση τον 16ο αιώνα ως Αναγεννησιακές, αιθέριες υπάρξεις και αποτελούν πια πρότυπο σπάνιας ομορφιάς. Λένε μάλιστα ότι ο Τιτσιάνο ζωγράφισε τόσες κοκκινομάλλες που τελικά το όνομά του συνδέθηκε με το κόκκινο χρώμα.

Σημαντική στιγμή για τις κοκκινομάλες ο 20ος αιώνας, τότε που η άνοδος του κινηματογράφου τις τοποθέτησε οριστικά πίσω στο βάθρο τους, επιλέγοντας κάποιες από αυτές ως τις κυριότερες Vamp ντίβες του νεοσύστατου Χόλιγουντ.

Η ιδέα πίσω από το νέο δυναμικό παρόν τους ήταν σαφώς η αδυναμία του αντρικού φύλου να αντισταθεί στις κοκκινωπές αποχρώσεις που δημιουργούν εξαιρετικά γρήγορα ένα κλίμα ζεστού ερωτισμού. Απόδειξη ότι σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών σεξ του Αμβούργου και τον Dr. Werner Haber­mehl, οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά κάνουν σεξ περισσότερο από τις υπόλοιπες χρωματικές αποχρώσεις, ενώ πάντα εντύπωση κάνει η προσπάθεια ακόμα και των πιο ορκισμένων ξανθών καλλονών της show biz να πειραματιστούν έστω και λίγο με το σεξ απίλ της κόκκινης κόμης.

Red Ambi­tion (πριν τα βάψετε)

rita2

Στην ασπρόμαυρη ταινία Gilda δεν μπορούσες να δεις την κόκκινη κόμη της μοιραίας Rita Hay­worth. Μπορούσες όμως να την φανταστείς…

1280px-John_Everett_Millais_-_Ophelia_-_Google_Art_Project

Ξαπλωμένη υπομονετικά επί μέρες σε μία μπανιέρα με κρύο νερό. Αυτή ήταν η δοκιμασία της κοκκινομάλλας καλλονής και μούσας Eliz­a­beth Sid­dal. Το αποτέλεσμα ήταν ο διασημότερος πίνακας με θέμα την Οφηλία που ανήκει στον ζωγράφο του 19ου αιώνα Sir John Everett Millais.

Elizabeth_I_when_a_Princess

H Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα Ελισάβετ ‘A της Αγγλίας οπλισμένη με κόκκινη κόμη, φλόγα στην ψυχή και αντρικές αρετές αφοσιώθηκε στο παιχνίδι της  εξουσίας αλλάζοντας μία ολόκληρη χώρα.

jessica-chastain-new-york-times-t-style-magazine-summer-2012__oPt

H Jes­sica Chas­tain μία από τις πιο σοφιστικέ κοκκινομάλλες και σταθερά ανερχόμενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Το 2012 το περιοδικό Time την κατέταξε στις “100 Πιο Ισχυρούς Ανθρώπους στον Κόσμο”.

esq-01-red-mdn

Λανθασμένα μάλλον έχουμε συνδέσει την Ωραία Ελένη με μία περίτεχνη, ξανθιά κόμη. Το Μήλον της ‘Εριδος είχε σύμφωνα με τις περιγραφές κόκκινα μαλλιά.

A

Το φετινό φαβορί των ‘Οσκαρ Amy Adams έχει ήδη κερδίσει περίοπτη θέση στο παλμαρέ με τις κοκκινομάλλες της 7ης τέχνης.

lilith-c1950-bc-granger

Αυτή είναι η Λίλιθ, η πρώτη γυναίκα του πρωτόπλαστου Αδάμ. Σύμφωνα με την Εβραϊκή μυθολογία η κοκκινομάλλα Λίλιθ εγκατέλειψε τον κήπο της Εδέμ γιατί αρνήθηκε να  υποταχτεί στον Αδάμ.

2009_a_single_man_001

Juliane Moore. H σταρ-σύγχρονο πρότυπο ομορφιάς της λευκής επιδερμίδα και των κόκκινων μαλλιών.

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά

Επιλέξτε μία φυσική βαφή για να κάνετε την πρώτη απόπειρα στο σπίτι. Αυτές είναι μερικές από τις πιο γλυκές αποχρώσεις.

Βeauty tip: Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται καθημερινή φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο κλειδώνετε το χρώμα για περισσότερο καιρό και παρατείνετε τη λάμψη του.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


2 + = 3