Clean Beauty: Η ομορφιά πια σκέφτεται

Facebook Twitter Email

Δεν είναι μόνο τα parabens. Είναι μια λίστα συστατικών που δεν χρειάζεται να βρίσκονται στα καλλυντικά που χρησιμοποιείς.

Η βιομηχανία της ομορφιάς στα πρώτα της βήματα, κάπου στο μακρινό 1938, επωφελούμενη από τη χαλαρή τάση σε θέματα προστασίας καταναλωτών, πέτυχε να περάσει με μια διεθνή τότε νομοθεσία με πρωτοφανές περιεχόμενο: ούτε λίγο ούτε πολύ είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της ό,τι συστατικό ήθελε! Μάσκαρα, σαμπουάν και κρέμες προσώπου που οι γυναίκες τότε έσπευσαν να καταναλώσουν (ειδικά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) περιείχαν με την άνεσή τους τοξικά συστατικά, εξαιρετικά ύποπτα για την υγεία.

Mε άλλα λόγια ούτε θέλω να ξέρω τι μπορεί να περιείχε το χρωμοσαμπούαν της μαμάς μου στη δεκαετία του ογδόντα.

QrKb3-1456956082-2235-list_items-salon_selectives

Τα τελευταία 20 χρόνια, η υπόθεση πήρε ένα πιο πράσινο δρόμο με τις περισσότερες εταιρείες να αφαιρούν parabens, συνθετικά αρώματα αλλά και phtha­lates, PEGs, ethanolamines, BHT, BHA. Ακόμα και μεγάλα brands αναζήτησαν την bio πλευρά τους, ενώ πολλά πιο σοφιστικέ brands πήγαν την υπόθεση ακόμη πιο πέρα δηλώνοντας ότι τάσσονται του περιβάλλοντος μειώνοντας τη χρήση του πλαστικού από τις συσκευασίες τους και τη χρήση των μελανιών.

Το con­cept της “Καθαρής Ομορφιάς” υπάρχει πια στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών για να το δοκιμάσεις και να αλλάξεις προσέγγιση στον τρόπο που φροντίζεις την επιδερμίδα σου.

Οι υπέρμαχοι της τονίζουν ότι δεν στερούνται αποτελεσματικότητας αλλά μόνο συστατικών τα οποία όπως και η κακή τροφή, θρέφει με το λάθος τρόπο την επιδερμίδα σου.

Voila, ποια brands και προϊόντα σου προτείνω με το χέρι στο ευαγγέλιο!

NEW ENTRY!

Tο brand Grown Alchemist που μόλις έφτασε στα beauty stands του Attica City Link, μας έρχεται από την Αυστραλία. Κατανοώντας σε βάθος τον τρόπο που λειτουργεί η επιδερμίδα δημιουργεί βιολογικά προηγμένα προϊόντων διατροφο-κοσμετολογίας (nutri­cos­met­ics) για το πρόσωπο το σώμα και τα μαλλιά, βοηθώντας το δέρμα να διατηρηθεί υγιές και κατ’ επέκταση νεανικό και φρέσκο.

thumbnail_image002

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Αγγλική Ren Clean Ski­nacre την οποία στην Ελλάδα μπορείς πια να βρεις μόνο online. Το τελευταίο της “αστέρι” καθαρής ομορφιάς είναι το αντηλιακό της που είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες (χωρίς σιλικόνη, χημικά UV φίλτρα). Επίσης σημείωσε ότι η REN φροντίζει, όσο περνάει ο καιρός να μειώνει την ποσότητα πλαστικού που κρατάς στα χέρια σου με πιο οικολογικές απόλυτα ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Clean-Essentials-Clean-Sunscreen-30_2668e8ad-6060-4adc-b826-46cbb798957e_1024x1024

Η 100% clean εταιρεία καλλυντικών με την οποία έχει συνεργαστεί και η Ιέρεια της Kαθαρής Ομορφιάς Gwyneth Pal­trow δεν είναι άλλη από την Juice Beauty. Εάν θέλεις να κάνεις μια αρχή με ένα πιο καθαρό νεσεσέρ (!) μπορείς να ξεκινήσεις από το λιπγκλός σου που σημείωσε καταπίνεις τόνους από αυτό σε όλη τη ζωή σου.

PP-Satin-Lip-Cream-open-web-photo-2000x2000_df32aa8a-fe61-4e06-8039-d730017e9063_600x

Σίγουρα δοκίμασε την Gar­nier Bio και το πραγματικό υπέροχο λαδάκι προσώπου για σύσφιξη και λάμψη με λεβαντίνη. Περνάει τα crash test με επιτυχία και έχει υπέροχη spa αίσθηση σε καλή τιμή.

10261418

Οι Vegan φίλες έχουν ακόμη ένα λόγο για να πάνε Δυνατά και Καθαρά καθώς όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι κατάλληλα για τον τρόπο ζωής τους!

H ομορφιά πια σκέφτεται ένα καλύτερο κόσμο. Συλλογίσου μαζί της.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


7 + = 14