10 βήματα για φυσικό μακιγιάζ

Facebook Twitter Email

‘Αμπρα κατάμπρα. Mεταξύ μας, πως είναι δυνατόν κάποιες γυναίκες να είναι βαμμένες χωρίς να φαίνεται; Μαγικά; ‘Οχι! Διαβάστε οδηγίες και πανέξυπνα tips για το πως θα πετύχετε το φυσικό μακιγιάζ και το’χετε!

Για φυσικό μακιγιάζ, φρεσκάδα και νεανική όψη (κόβει και χρονάκια) σας έχω το όπως το αποκαλώ Αλάνθαστο Σύστημα των beauty gurus. Mία από αυτές είναι η Bobbi Borown που θεωρώ κορυφή. Δανείζομαι tips και συνεχίζω με τις δικές μου γνώσεις:

Βήμα πρώτο. Δείτε την αλήθεια κατάματα. Πως είναι σήμερα η επιδερμίδα σας; Θαμπή; Εάν είναι θαμπή τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέστε με ένα scrub προσώπου τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό και ταμπονάρετε απλά με την πετσέτα σας.

Βήμα δεύτερο: Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας με μία ενυδατική προσώπου. Η ενυδατική σας είναι και η καλύτερη βάση για το μέικαπ σας γιατί χαρίζει υγρασία και φρεσκάδα στην επιδερμίδα. Ακόμα, το ίδιο ισχύει και για την ενυδατική ματιών. Απλώστε λίγη για να στρώσει καλύτερα το κονσίλερ σας.

Bήμα τρίτο: H ώρα του κονσίλερ. Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους επιλέξτε ένα που να “βγάζει” κίτρινο και χρησιμοποιώντας το πινελάκι για κονσίλερ απλώστε το στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική. Τώρα με τα δάχτυλά σας στρώστε το το ταμποναριστά.
Beauty tip:
Aπλώστε λίγη διάφανη πούδρα για να σταθεροποιηθεί καλά. Το κοσνίλερ σας πρέπει να είναι μία με δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας. Προσοχή, εάν πάνω στην επιδερμίδα σας κάνει στάχυ τότε είναι πολύ ανοιχτό, εάν βγάζει πολύ κίτρινο τότε είναι πολύ σκούρο.

Βήμα πέμπτο: Τεστάρετε την απόχρωση μέικαπ ή B.B cream στο μέτωπό σας. Πολύ απλά αυτή που σχεδόν “εξαφανίζεται” είναι η σωστή!
Beauty tip
:  Οι έξυπνες B.B Creams που υπάχουν στην αγορά, έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και προστατεύουν από την ήλιο της πόλης.

Βήμα έκτο: Ο πιο σωστός τρόπος για να απλώστε το μέικαπ σας είναι το ειδικό πινέλο. Για ένα πρωινό look μη βάλετε πολύ ποσότητα. Απλώστε κυρίως εκεί που υπάρχει ανάγκη και αποφύγετε το look μάσκα.
Beauty tip: Πολύ έξυπνο tip είναι να το αναμείξετε με το σέρουμ σας! Πιστέψτε με εξαφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες στη στιγμή. Είναι το τέλειο filler!

Βήμα έβδομο: Χαμογελάστε και εκεί που σχηματίζονται τα μήλα σας προσθέστε το ρουζ σας.
Beauty tip: Όσες έχετε ξηρή επιδερμίδα επιλέξτε ένα κρεμώδες ρουζ που προσθέτει λάμψη.

Βήμα έκτο: Απλώστε στα χείλη σας λίγο lip­balm και στην συνέχεια επιλέξτε μία ελαφριά ροζ ή ροδακινί απόχρωση φυσικού λίπγκλος (επιλέξτε ένα που να “μοιάζει” με το χρώμα των χειλιών σας).

Βήμα έβδομο: Με ένα μολύβι φρυδιών υπογραμμίστε τα φρύδια σας. Τα όμορφα φρύδια κόβουν χρόνια! Με το πινέλο φρυδιών στρώστε το αποτέλεσμα.

Βήμα όγδοο: Με ένα μαύρο μολύβι υπογραμμίστε τη γραμμή των άνω βλεφαρίδων. Η γραμμή αυτή πρέπει είναι πάρα πολύ κοντά στις ρίζες τους και τόσο λεπτή, σχεδόν αόρατη.

Βήμα ένατο: Και τώρα μάσκαρα! Επιλέξτε μία που να χαρίζει μήκος και απλώστε την ΜΟΝΟ στις πάνω βλεφαρίδες.

Βήμα δέκατο: Ελέγξτε το αποτέλεσμα πριν φύγετε. Με το μέικαπ σας ή μία μπατονέτα διορθώστε λίγο παραπάνω ρουζ, χρώμα που ξέφυγε κτλ.

Πάρτε μαζί σας .α το lip­balm σας β. το ρουζ γ. το κονσίλερ και εννοείται το καλύτερο χαμόγελό σας!

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 2 = 4