Συνταγές της γιαγιάς για μαύρους κύκλους

Facebook Twitter Email

Πέρα από την καθημερινή σας κρέμα ενυδάτωσης ματιών μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω γιαγιαδίστικες συνταγές ομορφιάς.

 

Όταν μία κουραστική μέρα με πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, δίνει τη θέση της στους μαύρους κύκλους, τότε χρειάζεστε sos λύσεις. Στην κουζίνα υπάρχουν μερικά πολύ καλά γιατροσόφια, που μπορούν να σώσουν κάπως την κατάσταση.

Λοιπό, πέρα από τα γνωστά αγγουράκια στα μάτια δοκιμάστε:

Μαύρο τσάι. Έχει μεγάλες περιεκτικότητες καφείνης που τονόνουν την κυκλοφορία και μειώνουν το πρήξιμο (βρίσκεται σαν συστατικό στις περισσότερες κρέμες ματιών) αλλά και τανίνη που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Βράστε δύο φακελάκια και βάλτε στο ψυγείο για 3 λεπτά να κρυώσουν. Ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τα ως κομπρέσες για 15 λεπτά.

Κουταλάκια του γλυκού. Τοποθετήστε δύο κουταλάκια σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σχήμα του ακριβώς στα μάτια σας.

Παγωμένο γάλα. Σε ένα μπολ βάλτε εντελώς παγωμένο πλήρες γάλα. Βουλιάξτε τμήμα μία βαμβακερής πετσέτας μέσα και τοποθετήστε τη στα μάτια σας. Μόλις ζεσταθεί τοποθετήστε την ξανά στο παγωμένο γάλα. Επαναλάβετε για 15 λεπτά.

 Χτυπημένα αυγά. Χτυπήστε πολύ καλά δύο αυγά και με ένα πινελάκι ή βαμβάκι απλώστε το μίγμα κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά.

Για τις επόμενες μέρες κάντε κούρα 8ωρου ύπνου, αποφύγετε το αλκόολ και το έντονο βάψιμο στα μάτια.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + 8 =