Οι γυναικείες αυτοκρατορίες της ομορφιάς που άλλαξαν τον κόσμο

Facebook Twitter Email

Θρυλικές σχεδιάστριες μόδας και οι γυναίκες που τον 20ο αιώνα έχτισαν κολοσσούς στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς. Ήταν οι πρώτες που δίδαξαν στις γυναίκες κάτι περισσότερο από το να αρέσουν στους άντρες. Τις δίδαξαν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους.

Πιστεύω πως ο κόσμος της ομορφιάς αναπτύχθηκε τόσο όχι γιατί οι γυναίκες ξοδεύουν ώρες μπροστά στον καθρέφτη. Ακριβώς το αντίθετο: έχουν πολύ λιγότερο χρόνο διαθέσιμο για την ομορφιά και πολύ περισσότερο για τον πραγματικό κόσμο.

Στη διάρκεια του 20ου αιώνα υπήρξαν μερικές πεισματάρες, πανέξυπνες και δραστήριες γυναίκες που ένιωσαν ότι η αλλαγή αυτή, έρχεται όλο και πιο κοντά. Έτσι τόλμησαν όχι μόνο να φτιάξουν εμβληματικά brands αλλά να διδάξουν στις γυναίκες αυτοεκτίμηση, δύναμη και ελευθερία.

Πως; Aπό μία ρηξικέλευθη ιδέα.

Voila μερικές…

Coco Chanel

“Οι πρώτες της πελάτισσές ήταν δούκισσες και πριγκίπισσες και εκείνη τις έντυνε σαν να ήταν στενογράφοι” είχε δηλώσει η Diana Vree­land θρυλική εκδότρια της Vogue. Στην πραγματικότητα το μήνυμα πήγαινε στα εκατομμύρια ανώνυμα εργαζόμενα κορίτσια τα οποία τη δεκαετία του είκοσι μπαίνουν μαζικά στον εργασιακό χώρο. Δεν είχαν τα χρήματα να αγοράσουν τα πανάκριβα ρούχα της όμως πέταξαν τους κορσέδες και απέδειξαν ότι άνεση και κομψότητα πάνε μαζί.

Coco Chanel working Paris atelier 1962 by Douglas Kirkland

Helena Rubin­stein

“Η εξωτερική γοητεία και η εσωτερική ομορφιά θα σας δώσουν τη δύναμη να ελέγχετε τη ζωή σας”. Beauty tip από τη δαιμόνια Helena Rubinstein.

Helena_Rubinstein

Eliz­a­beth Arden

“H ομορφιά είναι ένα πολύ σταθερό κεφάλαιο αυτή την εποχή, όπου οι αξίες ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς”.

Elizabeth-Arden

Estee Lauder 

“Mην ονειρεύεσαι την επιτυχία. Δούλεψε για αυτή”.

estee-lauder-5

Anita Rod­dick (Ιδρύτρια του The Body Shop)

“Στην παραγωγή καλλυντικών δεν υπάρχει κανένα ηθικό άλλοθι. Γιατί δεν πρόκειται για προϊόντα απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου. ‘Επρεπε λοιπόν να βρω οπωσδήποτε ένα λόγο ύπαρξης για αυτή την επιχείρηση”.

Various

Ruth Han­dler (Η μαμά της Barbie)

“Η κόρη μου και οι φιλενάδες της έπαιζαν με χάρτινες κούκλες. Τις κοίταζα και σκεφτόμουν “Αν καταφέρω να μεταφέρω αυτό τον τύπο παιχνιδιού σε τρεις διαστάσεις τότε θα έχω πετύχει κάτι εξαιρετικό”.

Barbie

Mary Quant (Η μαμά του μίνι) 

Τα ρούχα μου ταίριαζαν με τους ποπ δίσκους, τα εσπρέσο μπαρ, τα τζαζ κλαμπ και τα νεανικά περιοδικά. Η μίνι φούστα επέτρεπε στα κορίτσια να χορεύουν, να κινούνται και να ζουν”.

Mary-Quant-Introduces-Mini-Skirt-in-1964

 

Καλό βράδυ ladies

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + = 15