‘Εκτακτα μέτρα για τα ξηρά μαλλιά

Facebook Twitter Email

Τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται την κατάλληλη καλλυντική θεραπεία και μερικά έκτακτα μέτρα καλής συμπεριφοράς από εσάς!

Καλό το καινούργιο hi-tech σαμπουάν και οι μάσκα στα οποία επενδύσατε όμως εάν η ξηρότητα είναι πια το χαρακτηριστικό της κόμης σας δεν φτάνει μόνο η σωστή φροντίδα. Χρειάζεται και ανάλογη μεταχείριση.

Οι μακρυμαλλούσες υποφέρουν περισσότερο (ξέρω, ξέρω,) γιατί τα σημάδια ξηρότητας είναι πολύ πιο εμφανή και τα μαλλιά δεν ανταποκρίνονται σε κανένα χτένισμα.

Εάν περνάτε κρίση ξηρασίας τότε δοκιμάστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

Κατα’ αρχάς ξηρότητα των μαλλιών συμβαίνει όταν τα φυσιολογικά έλαια που προστατεύουν τα μαλλιά μας μειωθούν. Τότε η τρίχα αρχίζει να σπάει και να αλλάζει υφή.

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι ο ήλιος, ο ζεστός αέρας και η κακή μεταχείριση που τους κάνουμε. Γι’ αυτό:

1. Σταματήστε για λίγο καιρό το καθημερινό λούσιμο γιατί η καθημερινή χρήση σαμπουάν, είναι εχθρός αυτών των φυσικών ελαίων που όπως είπαμε ενυδατώνουν τα μαλλιά μας. Tip: Χρησιμοποιήστε όσο πιο φυσικά σαμπουάν γίνεται.

2. Στο λούσιμο κάντε περισσότερο μασάζ στο στεφάνι των μαλλιών και όχι στις άκρες. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό (‘Οχι καυτό. Τα μαλλιά μας δεν χρειάζονται σάουνα).

3. Τουλάχιστον για 15 με 20 μέρες θα βάλετε στην άκρη πιστολάκια, ηλεκτρικά ψαλίδια ισώματος και άλλες τέτοιες συσκευές hair­styling. Για να τα συμμαζέψετε κάντε πιο απλό, πιάστε ένα σινιόν ή μια πλεξούδα. Δυστυχώς, ο ζεστός αέρας είναι αιτία για την ξηρότητα και τη θαμπάδα.

4. Αναζητήστε προϊόντα ενυδάτωσης που μιμούνται το φυσικό έλαιο των μαλλιών όπως omega-3, έλαιο αβοκάντο και λάδι ελιάς.

5. Προσοχή στον τρόπο χτενίσματος. Τα μαλλιά όταν είναι ξηρά δεν έχουν ελαστικότητα και έτσι η κλασική βούρτσα είναι η χειρότερη ιδέα. Αντικαταστήστε την με μία χτένα με αραιά δόντια, ξεκινώντας από τις άκρες– ξεπλέκοντας τα κομπάκια εκεί και συνεχίζοντας προς τις ρίζες.

Σε λίγο καιρό, σας το υπόσχομαι θα σας ανταποδώσουν τη φροντίδα που τους χαρίσατε.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 1 = 2