Σπιτικό λίπγκλος σοκολάτας

Facebook Twitter Email

Τα λίπγκλος είναι μόνιμα στην τσάντα μου και φεύγουν μέχρι να πεις κύμινο. Είναι κάτι σαν beauty τικ, μία κίνηση συνεχόμενη ανανέωσης για λίγη λάμψη στα χείλη.

 λίπγκλος

Έψαχνα να βρω μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξω το δικό μου σπιτικό λίπγκλος και voila, έπεσα πάνω σε αυτή που έχει και γεύση σοκολάτας.

Συστατικά:
1 κ.γ λάδι καρύδας (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 κ.γ αιθέριο έλαιο αμυγδάλου
1 κ.γ βούτυρο κακάο σε σκόνη
3–4 σταγόνες έλαιου με βιταμίνη Ε (όλα αυτά στα μαγαζιά με βιολογικά κτλ)
1–2 σταγόνες εκχύλισμα μέντας
3–4 ημίγλυκα chips σοκολάτας

Μυστικό ομορφιάς: Τα συστατικά αυτά, από δική μου εμπειρία, είναι βάλσαμο για τα χείλη. Ειδικά το λάδι αμυγδάλου και η βιταμίνη Ε. Αναζητήστε τα και σε λίπγκλος ή lil balm του εμπορίου.

Οδηγίες:

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό οπωσδήποτε μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Τοποθετήστε ένα μικρό κατσαρολάκι με περίπου 2,5 εκατοστά νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει.

Τοποθετήστε το μπολ πάνω από το κατσαρολάκι που βράζει προσέχοντας το μπολ να μην έρθει σε επαφή με το νερό (στη ζαχαροπλαστική το λένε μπεν-μαρι).

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι ή σπάτουλα, πολύ αργά λιώστε τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα (θα σας πάρει περίπου πέντε λεπτά).

Μόλις γίνει μείγμα τοποθετήστε το λίπγκλος που μόλις φτιάξατε σε ένα μεταλλικό μπολ εντελώς καθαρό και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα θερμοκρασία δωματίου.

Φυλάξτε το στο ψυγείο, αλλά να είστε προσεχτική γιατί πάστα στην πολύ ζέστη θα έχει την τάση να λιώνει.

Χρησιμοποιήστε το πολύ δύο μήνες.

Πηγή: http://foodpluswords.com

Δείτε ακόμα:



Leave a Reply


+ 1 = 3