Διώξτε την κούραση από τα μάτια σας

Facebook Twitter Email

Συμβουλές ομορφιάς για να σβήσετε την κούραση από την απαιτητική περιοχή των ματιών.

Η περιοχή των ματιών είναι η πιο δύσκολη ζώνη της ομορφιάς του προσώπου. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ντελικάτη. Έτσι πολύ εύκολα εμφανίζει σημάδια φθοράς, κούρασης και ωριμότητας.

Υπάρχουν 5 συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε σημάδια βελτίωσης ενώ θα μπορέσετε να παίξετε άμυνα στο χρόνο.

μάτια

1. Κάντε σωστό ντεμακιγιάζ των ματιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται με προϊόντα αποκλειστικά σχεδιασμένα για την περιοχή και μόνο με αυτά. Διαφορετικά ερεθισμοί, ξηρότητα είναι μερικές από τις επιπτώσεις.

2. Προσοχή στον τρόπο ντεμακιγιάζ. Η ευαίσθητη αυτή περιοχή απαιτεί απαλές και ελεγχόμενες κινήσεις. Επιλέξτε έναν απαλό δίσκο ντεμακιγιάζ, τοποθετήστε το γαλάκτωμα καθαρισμού (μεταξύ μας η πιο ενυδατική υφή που μπορείτε να επιλέξετε) και κάντε απλές κινήσεις προς τα έξω.

3. Δώστε σημασία στη λεπτομέρεια. Μην αφήνετε ίχνη μακιγιάζ! Με μία μπατονέτα αφαιρέστε από τη γραμμή των βλεφαρίδων τα ίχνη από μολύβι, eye­liner και μάσκαρα που σκοτεινιάζουν το βλέμμα.

4. Ενυδατώστε καθημερινά την περιοχή! Η κρέμα ματιών δεν είναι περιττό έξοδο. Αντίθετα είναι μία πολύ σοβαρή επένδυση ομορφιάς τις οποίας τα οφέλη θα τα δείτε εν καιρώ. Επιλέξτε μία ανάλογα με την ηλικία και αυτό που θεωρείτε ως πρόβλημα (μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, κοκκινίλες).

5. Κι ένα σούπερ tip! Οι σταγόνες από φυσιολογικό ορό που μου έδωσε ο οφθαλμίατρός μου για ένα refresh από τις (πολλές) ώρες στο lap­top είναι μυστικό ομορφιάς! Καθαρίζουν εντελώς την περιοχή από μάσκαρα κτλ, φρεσκάρουν το βλέμμα και το αναζωογονούν.

Πως να απλώσετε με επαγγελματικό τρόπο την κρέμα ματιών: Όχι βιασύνες. Ξεκινήστε με τις άκρες των δαχτύλων από την αρχή των φρυδιών και πιέζοντας διαγράψτε έναν κύκλο προς τη βάση των ζυγωματικών. Ταμπονάρετε τοπικά την κρέμα και στη συνέχεια ασκήστε πιέσεις στην περιοχή κάτω από τα μάτια για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


+ 6 = 13