Οδηγός επιβίωσης σε nail bar

Facebook Twitter Email

Eίμαι η δύσκολη πελάτισσα των κομμωτηρίων και nail bar.

mani_01

Επιπλέον πλήττω. Πλήττω απίστευτα. Παρόλο που μου αρέσει το κανάκεμα είμαι δύσκολη, δύσκολα με κερδίζουν και εύκολα φεύγω.

Ίσως γιατί αυτό που με χαλαρώνει περισσότερο είναι ένα βραδινό spa στο σπίτι στην ησυχία του μπάνιου μου με τα αγαπημένα μου προϊόντα, κρέμες και βερνίκια με φυσικά συστατικά, στην ασφάλεια του σπιτιού μου που ξέρω τι μου γίνεται.

Παρόλαυτά…

Ένας οδηγός επιβίωσης στις εξωτερικές υπηρεσίες ομορφιάς 

Κοιτώ πάντα πρώτα τον τιμοκατάλογο. Μπορεί κι αυτοί να έχουν έξοδα, μισθούς αλλά πολλές φορές οι χρεώσεις σε κάνουν έξω φρενών.

Δεν αλλάζω col­orist γιατί τα λάθη εδώ είναι μοιραία. Ρωτώ πάντα ποια βαφή χρησιμοποιούν (μάρκα, εάν είναι φυσική, τι αμμωνία περιέχει) και πόση ώρα πρέπει να περιμένω…

Ρωτώ πάντα ακόμα για το σαμπουάν που θα βάλουν στα μαλλιά μου.

Αποφεύγω όσο μπορώ το Σ/Κ. Επικρατεί φρενίτιδα και γίνονται λάθη.

Στα κέντρα αισθητικής να ζητάω πάντα από τις τεχνίτριες να φορούν γάντια. Είναι θέμα υγείας και savoir vivre. Επιπλέον ξεκινά μία καλή σχέση μαζί τους που βασίζεται στην ασφάλεια και τον σεβασμό.

Καλό είναι στο nail bar να έχουμε το δικό μας κιτ από λίμες και ράσπες γιατί οι μύκητες παραμονεύουν.

“Κλέψτε” λίγο την τεχνική απλώματος του βερνικιού για να το κάνετε και μόνες σας (Bασικό, το top coat που βάζουν που στρώνει το χρώμα).

Δε διστάζω  ποτέ να ενημερώνω στην αποτρίχωση για αλλεργίες, κοκκινίλες ή έντονη θυλακίτιδα από το “κερί”. Ακόμα και για την ένταση του πόνου (όσες πονάτε πολύ πάρτε λίγο πριν ένα ελφαρύ παυσίπονο όπως depon). Εάν παρατηρήσετε πρόβλημα κλείστε ραντεβού με τον δερματολόγο.

Μετά την αποτρίχωση έχουμε πάντα μαζί μας μία δική μας Bepan­thol που την απλώνουμε πάνω στον ερεθισμό με απόλυτα καθαρά χέρια.

Σκληρή αλήθεια που ανακάλυψα: Να αποφεύγετε το gel μανικιούρ γνωστό ως“σελάκ”. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες η λάμπα UV που χρησιμοποιείται είναι ακτινοβολία και αυτό σημαίνει έκθεση, που κατά συνέπεια βλάπτει την επιδερμίδα προκαλώντας στο μέλλον προβλήματα υγείας. Ακόμα, η συχνή χρήση καταστρέφει τα νύχια. Με άλλα λόγια μπορεί να μη φεύγει για 15 μέρες αλλά για σκεφτείτε τις επιπτώσεις. Τόσα ακούμε…

 Καλό απόγευμα

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


9 + 7 =