“Αστική κόπωση” ο αντίπαλος της Γενιάς Υ

Facebook Twitter Email

Πως το σύγχρονο φαινόμενο της “αστικής κόπωσης” επηρεάζει τη γενιά γυναικών μεταξύ 25–35 σε θέματα ομορφιάς και ψυχολογίας.

ENDV_DARIA_NM_TECHNO_COUPELLE_DP_120216

Η περίφημη Γενιά Υ που όλοι περίμεναν να μεγαλώσει. Μεγάλωσε λοιπόν.

Κατηρτισμένη, εφοδιασμένη, πανέξυπνη, οn-line. Κουρασμένη.

Μπορεί να είσαι κι εσύ –όπως και εγώ– σε αυτή. ‘Eχεις δίψα, ενέργεια και θετική σκέψη (προσπαθείς). Είσαι trend hunter. Σου ζητούν να προσαρμοστείς; Προσαρμόζεσαι. Σου ζητούν πολλά; Δεν θέλεις να απογοητεύσεις κανέναν.

Τελικά όμως παίζει να αρχίσεις να απογοητεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η έρευνα της Lancôme που μόλις χθες έπεσε στα χέρια μου σχετίζεται με την έννοια του φαινομένου της “αστικής κόπωσης” που χτυπά τη γενιά αυτή.

Μιλάμε για κόπωση εσωτερική και εξωτερική, αυτή που δεν θες συχνά να παραδεχτείς, όμως νιώθεις ότι αντανακλάται πρώτα στην ψυχή κι ύστερα στο πρόσωπό σου. Τα σημάδια της; ‘Aγχος, FOMO ανησυχίες, social media-κή φρενίτιδα. Τελικά όμως το πράγμα αρχίζει να γίνεται τοξικό και για την ομορφιά σου. Κι έτσι ένα πρωί θα ξυπνήσεις και θα παρατηρήσεις ερυθρότητα, τραβηγμένα χαρακτηριστικά και αφυδάτωση, που μπορεί να μετατραπούν σταδιακά στα πρώτα σημάδια γήρανσης, σε θαμπή όψη, ρυτίδες και χαλάρωση.

Ψηφιακή μου φίλη, σου έχουν βάλει πολλά. Όπως τότε, στο σχολείο.

Ποια είναι η ζωή των beau­ties της Γενιάς Υ σήμερα;

H Françoise Lehmann Γενική Διευθύντρια, Lancôme Inter­na­tional επιχειρεί μια προσέγγιση στις αιτίες της “αστικής κόπωσης” “Μια γενιά που βρίσκεται στο μεταίχμιο, έχει σημαδευτεί τόσο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, όσο και από τον ψηφιακό επαναπροσδιορισμό του κόσμου.

Μια “υβριδική” γενιά, που ζει σε ένα περιβάλλον που εξυμνεί το παρελθόν — με την επιστροφή του ρετρό, την αναζωπύρωση του ενθουσιασμού για την αριστοτεχνική μαεστρία, την αλματώδη αύξηση των DIY tuto­ri­als. Ταυτόχρονα εξυμνεί και το απόλυτα μοντέρνο — με μια κοινή παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα, τον αυξανόμενο ρυθμό κυκλοφορίας των πληροφοριών και έκφρασης των συναισθημάτων και τη ραγδαία ψηφιοποίηση.”

Αστική Κόπωση, πες μου τα ana­lyt­ics σου! 

Σχεδόν οι μισές γυναίκες αυτής της γενιάς Υ δηλώνουν ότι είναι καθημερινά κουρασμένες. Και παρ’ όλο που για το 59% αυτών, αυτή η κόπωση οφείλεται σε έλλειψη ύπνου, 38% παραδέχονται ότι έχει να κάνει περισσότερο με το “mul­ti­task­ing” και το γεγονός ότι ξενυχτάνε για να δουν σειρές, να διαβάσουν ή να χαζέψουν στον υπολογιστή.

Το 32% των γυνακών μεταξύ 25–35 έχει συνεχώς στρες (κάτι σου θυμίζει αυτό;;)

Παρ’ όλο που υποψιαζόμαστε ότι η αστική κόπωση είναι πρωτίστως σωματική, είναι γεγονός ότι έχει και ψυχικές επιπτώσεις.

Έτσι, οι κύριες επιπτώσεις που βιώνουν οι γυναίκες είναι ψυχολογικές:

55% των γυναικών αισθάνονται ότι έχουν κακή διάθεση

42% έχουν ημικρανίες

21% παρατηρούν ότι έχουν μειωμένη λίμπιντο.

Άλλες συνέπειες είναι η μεγαλύτερη ευαισθησία στον αστικό θόρυβο, στις αλλαγές του εποχικού φωτός και οι καθημερινές ανησυχίες.

Yπάρχουν green και hi-tech λύσεις oμορφιάς; 

Eπειδή είσαι η Γενιά της δράσης, η Lancôme σου προτείνει να κάνεις αυτό ακριβώς. Να πάρεις τα μέτρα σου σε θέματα ομορφιάς. ‘Οπως δηλαδή κάνεις γιόγκα, ψάχνεις τα super­foods και διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων, έτσι να προσέξεις και τη διατροφή της επιδερμίδας σου.

Lady είσαι ό,τι τρως, ό,τι ζεις και ό,τι έχεις στο μπουντουάρ σου.

ENDV_NM_GAMME_040216

Η λύση που προτείνει λέγεται Energie de Vie Liq­uid Care της Lancôme. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή συνταγή που μου τράβηξε την προσοχή και περιλαμβάνει λοσιόν, ενυδατική και μάσκα ύπνου. Προσφέρει λείανση, ενυδάτωση και προστασία από την οξείδωση, τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς στη ζωή της πόλης.

Τα προϊόντα είναι βασισμένα στη επιστήμη της μεταβολομικής, με άλλα λόγια την τέχνη του να κάνεις την κυτταρική δραστηριότητα να “μιλήσει” δίνοντας σου την ευκαιρία να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα αυτο-άμυνας.

Περιέχουν: (γιατί ως λιγoυλάκι nerd γενιά μας αρέσει να διαβάζουμε ετικέτες)

• Γαλλικό μελισσόχορτο και το goji berry, βάλσαμο ενάντια στο οξειδωτικό στρες που καταστρέφει το κολλαγόνο μας.

LANCOME-ENERGIE-DE-VIE_INGREDIENT_MELISSE_020216

LANCOME-ENERGIE-DE-VIE_INGREDIENT_GOJI_020216

• Εκχύλισμα ρίζας γεντιανής που δίνει ενέργεια στα κύτταρα.

LANCOME-ENERGIE-DE-VIE__INGREDIENT_RACINES-GENTIANE_020216

• 24% Ενυδατικούς παράγοντες γιατί το νερό είναι πηγή ζωής και νεότητας.

LANCOME-ENERGIE-DE-VIE_NM-_PACK_ECLATE_020216

Ως θιασώτρια του καινούργιου, θα ταχθώ υπέρ του #made­ofen­ergy της Lancôme, ως μία νέα τάση στον κόσμο της κοσμετολογίας έναν κόσμο που τόσο αγαπώ. Μία τάση που δε στοχεύει μόνο στην κατανάλωσή αλλά νιώθω ότι μου υπενθυμίζει τη σημασία που έχει να ξέρω να φυλάω ενέργεια,

να ζω συνειδητά,

να προσαρμόζομαι όταν απατείται αλλά και

να λέω πιο συχνά “οχι”.

 

Merci Lancôme που ασχολήθηκες μαζί μας. Αφού δεν τον κάνουν οι πολιτικοί ας το κάνει η ομορφιά.

Υ.Γ Con­grats. Yπέροχα visual.

Δείτε ακόμα:Leave a Reply


6 + 5 =